Nutriční hodnoty (Anglické karbanátky v omáčce – faggots)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 21 221 kJ / 5 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 134,83 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,51 g |
| Tuky | 443,47 g |
| – nasycené | 128,99 g |
| – nenasycené | 270,19 g |
| –– mononenasycené | 173,21 g |
| –– polynenasycené | 96,98 g |
| ––– omega 3 | 4,93 g |
| Vláknina | 20,90 g |
| Cholesterol | 827 mg |
| Sodík | 4,22 g |
| Sůl | 9,70 g |
| Sacharidy | 116,94 g |
| – cukry | 34,93 g |
| ––– laktóza | 4,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g bůčku | Vepřový bok | 500 g |
| 100 g 100 g uzené oravské slaniny | Špek | 100 g |
| 100 g 100 g vepřových jater | Játra vepřová | 100 g |
| 100 g 100 g vepřového srdíčka | Srdce vepřové | 100 g |
| 12 lístků 12 lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekaného tymiánu | Tymián sušený | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky čerstvě umletého pepře | Pepř černý | 10 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 1 menší nasekaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| trochu trochu muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 50 g 50 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 50 g |
| 100 ml 100 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 100 ml |
| 200 g 200 g tukové blány | Vepřová blána | 200 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| ořech másla | Máslo kravské | |
| 1 lžíce 1 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce balsamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 500 ml 500 ml hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |