Ořechovka

Boubelinda Kuchařka: Boubelinda

Nápoje 25 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

24 ořechů
15 g celé skořice
8 g hřebíčku
4 g muškátového květu (nebo oříšku)
1 l vodka (koňak a nebo slivovice),
0,5 kg cukru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy se trhají 24. června, aby neměly tvrdé skořápky.

  2. Ořechy nakrájíme na tenké plátky, přidáme skořici, hřebíček, muškátový květ, kořalku a dáme do 5ti litrové láhve pod celofán.

  3. Zavážem, postavíme na slunce na 6 týdnů. Často s tím musíme pohnout.

  4. Svaříme cukr s trochou vody. Pěnu sebereme.

  5. Po vychladnutí cukru smícháme s přecezeným ořechovým extraktem.

    Čím déle leží, tím je lepší. Je výborný na žaludeční potíže.

Poznámka

Ještě jsem ho nezkoušela, ale sousedka ho dělá a je výborný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 628 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ořechovka

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    cio: Moje ořechovka je tmavá neprúhledná asi jako luxol palisandr a to Ji dělám asi 35 let.

    Odpovědět

  • Marian Marian(neregistrovaný)

    Vyzera to dobre,..a moze to byt aj prijemne chutne. :yes:

    Odpovědět

  • Navir Navir

    casino: drahý, opět jsi nezklamal :-D ale tady šlo o procenta alkahólu a jestli je to likér nebo pálenka... i když musím přiznat, máš pravdu: pálenka se pálí a likér zraje...

    Odpovědět

  • casino casino

    David: o voze, Navir: o koze...:-D
    David: o likéru, Navir: o pálence :-))
    Davide, ořechovka se dělá kolem 35% alkahóóólu.
    Pokud víte, kolik lihu jste použil, tak to vynásobte x2,7 a přidejte tolik vody kolik vám vyšel podíl.
    (kontrakce lihu je zde zanedbatelná:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Navir Navir

    David: No, Davide, záleží na tom, jak silný alkahól snesete :-D Normálně na Moravě děláme slivku tak kolem 54 procent - ale to je pro plechový držky :-D Lahodná je asi kolem 42 - 45 procent. Ale nařeď a ochutnej, každý má to "své" jinde :-D Držím palce :yes::yes::yes: ať se zadaří

    Odpovědět

  • David David(neregistrovaný)

    Dobrý den, prosím Vás dal jsem to luhovat v lihu a chci se zeptat jak to mám naředit jelikož líh má 95%. Děkuji D.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petra Ku.: Péťo, ořechy musejí mít měkkou slupku, abys je lehce rořízla, vlastně nejsou úplně zralé,

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    No, tak jsem si vzpomněla asi pozdě, co? Už budou ořechy asi nepoužitelné, nebo to ještě stihnu, Věrko? :-S

    Odpovědět

  • bea bea(neregistrovaná)

    a šlo by recept na ten medovy elixir?

    Odpovědět

  • cio cio(neregistrovaný)

    cathleen:Proti chuti nic.jen výluh z ořechů je prostě černý jako bota.jinak je taky super jakýkoliv likér vyrobený doma.letos morušový,bezový a pak medový elixír doporučuji...jsou na něj potřeba víčka z plástů když se meduje.dal mi ochutnat jeden starý včelař a musel jsem si udělat taky.ještě ,že máme ty naše pilné včelky.jo a k té lihovitosti je to likér a né vypalovač kotlů.a pokud se přidá ten cukr pak je měření stejně nepřesné,ale toho alkoholu je tam prostě tolik kolik má být.jinak pokud můžete slaďte medem je to pak s tou medovou příchutí úplně někde jinde.pokud to dělá člověk s láskou bude to vždy vynikající.a o léčivosti ořechového likéru není pochyb.;-)

    Odpovědět

  • Lucie Z Lucie Z(neregistrovaný)

    zdravím,
    ořechovku jsem letos dělala poprvé a podařila se. Ale je jí málo, dá se ještě teď natrhat ořechy? Někde jsem četla, že snad skoro do konce července se dají ořechy ještě sbírat.

    díky

    Odpovědět

  • ludek binder ludek binder(neregistrovaný)

    prosim o radu.Asi jsem neco podelal,protoze jsem orechovku nalozil ze 47 procentni koralky presne podle receptu a po 2 tydnech jsem to dnes meril a ma uz jen slabych 15 procent. doufam ze ten cukr se pridava az nakonec celeho procesu louhovani?? kdo poradi co s tim ?? pridat treba lih??? nevim co s tim.dekuji za rady uz dopredu

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    cio: :-p můžu tě ubezpečit, že TO na fotce je ořechovice a nejlepší, jakou jsem kdy pila:yes:
    Puškvorec dáváme taky, třeba i do griotky.

    Odpovědět

  • cio cio(neregistrovaný)

    :-K a ještě by tam neměl chybět puškvorec a podle chuti i nějaké jiné bylinky

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    cio: proč myslíš? Možná jsem ho měla trochu tmavší, ale jinak myslím vypadá dobře;-)

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí ořechovka top recepty domácí ořechovka jak se dělá ořechovka domaci orechovka recept vyroba domaci orechovky výroba domácí ořechovice recept na domácí ořechovku nejlepsi orechovka ořechovka ze slivovice recept domaci orechovka recept na výrobu ořechovice orechovka s medem vyroba orechoveho likeru domácí ořechovice výroba ořechovice recepty domácí ořechovka výroba domácí ořechovky ze slivovice ořechovice s medem výroba domácí ořechový likér ořechovy liker domácí vyroba

Zapomněl/a jsem heslo