Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechovka

Ořechovka je likér z nezralých vlašských ořechů, podobně se vyrábí i mandlovice. Ořechovkou léčily naše prababičky a babičky pokažený žaludek po nemírném hodování. Kdo má dostatek ořechů, může vyzkoušet.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

23. 10. 2008 10:29

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 492 kJ / 4 898 kcal
Bílkoviny0,95 g
Tuky2,57 g
Vláknina7,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy514,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ještě jsem ho nezkoušela, ale sousedka ho dělá a je výborný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martinau32

15. 7. 2022 11:14

Dobrý den,
místo cukru dávám med. Nějak jsem to ale spletla a dala ho tam hned na začátku. Vadí to?

Petr

22. 1. 2017 11:10

cio: Moje ořechovka je tmavá neprúhledná asi jako luxol palisandr a to Ji dělám asi 35 let.

Marian

19. 10. 2016 17:33

Vyzera to dobre,..a moze to byt aj prijemne chutne. :yes:

Navir Navir

11. 8. 2014 22:01

casino: drahý, opět jsi nezklamal :-D ale tady šlo o procenta alkahólu a jestli je to likér nebo pálenka... i když musím přiznat, máš pravdu: pálenka se pálí a likér zraje...

casino casino

11. 8. 2014 21:47

David: o voze, Navir: o koze...:-D
David: o likéru, Navir: o pálence :-))
Davide, ořechovka se dělá kolem 35% alkahóóólu.
Pokud víte, kolik lihu jste použil, tak to vynásobte x2,7 a přidejte tolik vody kolik vám vyšel podíl.
(kontrakce lihu je zde zanedbatelná:-D:-D:-D

Navir Navir

11. 8. 2014 20:43

David: No, Davide, záleží na tom, jak silný alkahól snesete :-D Normálně na Moravě děláme slivku tak kolem 54 procent - ale to je pro plechový držky :-D Lahodná je asi kolem 42 - 45 procent. Ale nařeď a ochutnej, každý má to "své" jinde :-D Držím palce :yes::yes::yes: ať se zadaří

David

11. 8. 2014 18:54

Dobrý den, prosím Vás dal jsem to luhovat v lihu a chci se zeptat jak to mám naředit jelikož líh má 95%. Děkuji D.

spagetka spagetka

24. 7. 2014 18:12

Petra Ku.: Péťo, ořechy musejí mít měkkou slupku, abys je lehce rořízla, vlastně nejsou úplně zralé,

Petra Ku. Petra Ku.

24. 7. 2014 17:49

No, tak jsem si vzpomněla asi pozdě, co? Už budou ořechy asi nepoužitelné, nebo to ještě stihnu, Věrko? :-S

bea

11. 7. 2014 14:42

a šlo by recept na ten medovy elixir?

cio

20. 10. 2013 09:51

cathleen:Proti chuti nic.jen výluh z ořechů je prostě černý jako bota.jinak je taky super jakýkoliv likér vyrobený doma.letos morušový,bezový a pak medový elixír doporučuji...jsou na něj potřeba víčka z plástů když se meduje.dal mi ochutnat jeden starý včelař a musel jsem si udělat taky.ještě ,že máme ty naše pilné včelky.jo a k té lihovitosti je to likér a né vypalovač kotlů.a pokud se přidá ten cukr pak je měření stejně nepřesné,ale toho alkoholu je tam prostě tolik kolik má být.jinak pokud můžete slaďte medem je to pak s tou medovou příchutí úplně někde jinde.pokud to dělá člověk s láskou bude to vždy vynikající.a o léčivosti ořechového likéru není pochyb.;-)

Lucie Z

18. 7. 2012 11:13

zdravím,
ořechovku jsem letos dělala poprvé a podařila se. Ale je jí málo, dá se ještě teď natrhat ořechy? Někde jsem četla, že snad skoro do konce července se dají ořechy ještě sbírat.

díky

ludek binder

11. 7. 2012 09:27

prosim o radu.Asi jsem neco podelal,protoze jsem orechovku nalozil ze 47 procentni koralky presne podle receptu a po 2 tydnech jsem to dnes meril a ma uz jen slabych 15 procent. doufam ze ten cukr se pridava az nakonec celeho procesu louhovani?? kdo poradi co s tim ?? pridat treba lih??? nevim co s tim.dekuji za rady uz dopredu

cathleen cathleen (moderátorka)

22. 6. 2012 12:44

cio: :-p můžu tě ubezpečit, že TO na fotce je ořechovice a nejlepší, jakou jsem kdy pila:yes:
Puškvorec dáváme taky, třeba i do griotky.

cio

22. 6. 2012 11:24

:-K a ještě by tam neměl chybět puškvorec a podle chuti i nějaké jiné bylinky

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: domácí ořechovka top recepty domácí ořechovka jak se dělá ořechovka domaci orechovka recept vyroba domaci orechovky výroba domácí ořechovice recept na domácí ořechovku nejlepsi orechovka výroba domácí ořechovky ze slivovice ořechovka ze slivovice recept domaci orechovka domácí ořechovice recept na výrobu ořechovice vyroba orechoveho likeru orechovka s medem výroba ořechovice recepty domácí ořechovka výroba domácí ořechový likér domácí výroba ořechovky ořechovice s medem

Suroviny: ořechy, skořice celá, koření hřebíček, květ muškátový, vodka, cukr

TopRecepty.cz

Ořechovka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp5O