Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dýňovo-zeleninový mozeček)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 965 kJ /
470 kcal
Bílkoviny17,33 g
– z toho živočišné bílkoviny13,29 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,04 g
Tuky34,38 g
– nasycené4,68 g
– nenasycené25,24 g
–– mononenasycené18,26 g
–– polynenasycené6,98 g
––– omega 31,86 g
Vláknina10,21 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 176 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy19,17 g
– cukry10,95 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 velká nadrobno nakrájená cibule Cibule čerstvá 70 g
2 lžíce 2 lžíce oleje Olej řepkový 22 ml
150 g 150 g nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido (cca 1/4 z 1/4 malé dýně) Dýně Hokkaidó čerstvá 150 g
350 350 g nahrubo nakrájených růžiček květáku (cca 1/2 z 1 malého květáku) Květák čerstvý
40 40 g na tenká kolečka nakrájeného pórku (cca 1 velká hrst) Pórek čerstvý
40 ml 40 ml vývaru nebo vody Vývar hovězí 40 ml
1/4 lžičky 1/4 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 1.25 g
2 lžíce 2 lžíce nasekaných bylinek (použila jsem směs libečku a petržele) Petržel nať čerstvá 30 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
na osobu 1-2 na osobu 1-2 vejce Vejce slepičí 105 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.