Nutriční hodnoty (Dýňovo-zeleninový mozeček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 965 kJ / 470 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,29 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,04 g |
Tuky | 34,38 g |
– nasycené | 4,68 g |
– nenasycené | 25,24 g |
–– mononenasycené | 18,26 g |
–– polynenasycené | 6,98 g |
––– omega 3 | 1,86 g |
Vláknina | 10,21 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 176 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 19,17 g |
– cukry | 10,95 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 velká nadrobno nakrájená cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
150 g 150 g nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido (cca 1/4 z 1/4 malé dýně) | Dýně Hokkaidó čerstvá | 150 g |
350 350 g nahrubo nakrájených růžiček květáku (cca 1/2 z 1 malého květáku) | Květák čerstvý | |
40 40 g na tenká kolečka nakrájeného pórku (cca 1 velká hrst) | Pórek čerstvý | |
40 ml 40 ml vývaru nebo vody | Vývar hovězí | 40 ml |
1/4 lžičky 1/4 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 1.25 g |
2 lžíce 2 lžíce nasekaných bylinek (použila jsem směs libečku a petržele) | Petržel nať čerstvá | 30 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
na osobu 1-2 na osobu 1-2 vejce | Vejce slepičí | 105 g |