Nutriční hodnoty (Indická kuchyně - Okra masala curry)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 575 kJ / 137 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,77 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,77 g |
| Tuky | 0,71 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,31 g |
| –– mononenasycené | 0,12 g |
| –– polynenasycené | 0,19 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 11,92 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,95 g |
| Sůl | 12,00 g |
| Sacharidy | 25,40 g |
| – cukry | 15,64 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mražené či čerstvé mini okry (větší přepůlit a okrájet stonky) | ||
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku (1 lžíce/kostka česnekové pasty apod.) | Česnek čerstvý | |
| olej rostlinný (olivový, ghee apod.) | Olej řepkový | |
| 4 4 zelené nakrojené kardamomy | Kardamom prášek | |
| 1 kousek 1 kousek skořice | Skořice ceylonská | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky celého fenyklu | Fenykl hlíza | 1.25 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky semínka řeckého sena | Pískavice semena | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 lžičky 2 lžičky mletého semínka koriandru | Koriandr semena | |
| 1 lžička 1 lžička mleté kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého Cayenského pepře nebo dle zvyku | Chilli paprička mletá | 2.5 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky soli nebo dle zvyku | Sůl mořská | 12 g |