

Uzená žebra pomalu pečená
Suroviny
- 1 kg masitých žeber
- 2 lžíce oleje
- lžička červené mleté papriky
- 2 stroužky česneku
- pepř
Postup přípravy receptu
Omytá a osušená žebra nakrájíme na menší kousky.
Olej smícháme s pepřem, paprikou a prolisovaným česnekem.
Potřeme tím žebra a dáme do vyhřáté trouby na 200°C na 15 minut. Podlijeme trochou vody. Po 15 minutách je ještě jednou pomažeme olejem, přikryjeme alobalem a snížíme teplotu na 150°C.
Pečeme asi 1,5 - 2 hod doměkka. Před dopečením sundáme alobal, potřeme olejem a při vyšší teplotě necháme připéct.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzená žebra pomalu pečená
-
mika59: Já bych se o té slanosti ani nezmiňovala, to byla čistě moje chyba, ale třeba to bude sloužit jako drobná rada pro další zájemce, protože recept je to moc dobrý!
-
MamlajdaD: Jsem ráda za vyzkoušení.
Je pravda, že pokaždé jsou jinak slaná, taky záleží na výrobci..
-
Upekla jsem přesně podle receptu včera večer a bylo to dobré, jen trochu víc slané. Dnes za studena už se ta slanost ztratila (to je dost známá věc, že za studena nám jídlo nechtná tak slaně
) a bylo to výborné. Jen si příště musím dát pozor na to, jak moc jsou koupená žebírka slaná.
Skvělý recept, děkuji!
Fotku nepřidávám, nejsem dobrý fotograf,
a navíc fotit večer není dobrý nápad. Dneska bych mohla fotit leda obrané kosti!
Zdravím!
-
Uzená žebra mám strašně ráda, skvělý recept!
-
mika59:
-
Jana Dorazinová-Remková: Jani děkuji .
...krásná fotka..
-
Tak přiznám se, že já jsem dala asi 8 stroužků česneku. Udělala jsem si marinádu z těch česneků a koření česneková krkovička, přidala jsem trochu sladké papriky, celý kmín a 1 lžíci oleje. Dělala jsem je v pomalém hrnci cca 5 hodin a lepší jsem nikdy snad nejedla. Tohle jsou kosti z kotlet, ale masa na nich bylo fakt hodně
.. Přidávám foto, neva??
-
Recept luxusní.
P.S.: žebra za 94Kč/kg?? u nás za 22Kč/kg -
houba: Děkuji..
-
Potřebovala jsem jen upect žebra, hledala jsem lehce po netu a našla tvuj recept. Tak jak jsem si predstavovala. Jen jednoduše. Papriku jsem vynechala, ale pekla jak pises, 2x podlila, pekla pomalu, jak je i mym zvykem. Posypala jsem cerstvou perilou a bylo to vynikajici. Super jednoduchý recept, díky!
-
mazik :V Oticích u Opavy v řeznictví Lukáše Gebauera mají uzená vepřová žebra za 94 Kč/kg skutečně excelentní.
-
mazik : U nás v OSTRAVĚ
-
no ja bych byl zvedavy kde se da koupit také zebirka ved obhode co prodavaji jsou jen kosti bez kouskem masa
-
prostě pohled pro Boha
-