Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Medovníky (perníky, perníčky))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie25 198 kJ /
6 022 kcal
Bílkoviny140,79 g
– z toho živočišné bílkoviny34,72 g
– z toho rostlinné bílkoviny106,07 g
Tuky119,74 g
– nasycené32,98 g
– nenasycené73,60 g
–– mononenasycené47,30 g
–– polynenasycené26,30 g
––– omega 31,91 g
Vláknina40,50 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 547 mg
Sůl1,14 g
Sacharidy1 075,16 g
– cukry498,64 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 800 g
200 g 200 g medu Med nepasterovaný 200 g
300 g 300 g moučkového cukru Cukr bílý 300 g
3 lžíce 3 lžíce kakaa Kakao prášek 75 g
2 2 zarovnané lžičky jedlé sody Jedlá soda
3-4 lžičky 3-4 lžičky perníkového koření Perníkové koření 17.5 g
100 g 100 g tuku (másla nebo Hery) Margarín 100 g
2-3 lžíce 2-3 lžíce uvařené silné kávy (dle potřeby) Káva espresso 37.5 ml
3 3 vejce Vejce slepičí 210 g
40 ml 40 ml bílku Vaječný bílek
170 g 170 g moučkového cukru Cukr bílý 170 g
1 lžička 1 lžička bramborového škrobu (např. solamyl) Bramborový škrob 5 g
pár kapek kapek citronové šťávy Šťáva z citrónu
40 ml 40 ml bílku Vaječný bílek
140 g 140 g moučkového cukru Cukr bílý 140 g
1 lžička 1 lžička bramborového škrobu (např. solamyl) Bramborový škrob 5 g
pár kapek kapek citronové šťávy Šťáva z citrónu
1 1 vejce na potření Vejce slepičí 70 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.