Nutriční hodnoty (Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 961 kJ / 1 664 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,18 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,35 g |
Tuky | 68,37 g |
– nasycené | 43,92 g |
– nenasycené | 22,56 g |
–– mononenasycené | 19,37 g |
–– polynenasycené | 3,19 g |
––– omega 3 | 0,61 g |
Vláknina | 23,37 g |
Cholesterol | 202 mg |
Sodík | 62 mg |
Sůl | 0,18 g |
Sacharidy | 223,67 g |
– cukry | 10,54 g |
––– laktóza | 3,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 250 g |
4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
2 hrnky 2 hrnky drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 500 ml |
200 g 200 g čerstvé hlívy | Hlíva ústřičná syrová | 200 g |
1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
1 hrst 1 hrst nasekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
1 lžička 1 lžička sušeného česneku | Česnek sušený | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
parmazán | Parmezán |