Nutriční hodnoty (Sladko-slaný salát k obědu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 078 kJ / 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,91 g |
| Tuky | 8,35 g |
| – nasycené | 1,49 g |
| – nenasycené | 6,52 g |
| –– mononenasycené | 4,25 g |
| –– polynenasycené | 2,27 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 76,40 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 644 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 53,68 g |
| – cukry | 36,73 g |
| ––– laktóza | 1,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 pomeranč (nakrájet na kousky) | Pomeranč čerstvý | |
| 3 řapíky 3 řapíky řapíkatého celeru (na slabší plátky) | Celer řapíkatý | 1500 g |
| asi 1/4 asi 1/4 ledového salátu (natrhat na kousky) | Salát ledový čerstvý | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 30 ml |
| 1 lžička 1 lžička tekutého medu | Med nepasterovaný | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička olivového oleje | Olej olivový | 5 ml |
| asi 1 1 rovná lžíce sezamové soli | Sůl mořská |