Nutriční hodnoty (Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 262 kJ / 2 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 204,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 189,48 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,00 g |
Tuky | 191,14 g |
– nasycené | 88,70 g |
– nenasycené | 98,58 g |
–– mononenasycené | 82,95 g |
–– polynenasycené | 15,63 g |
––– omega 3 | 0,89 g |
Vláknina | 30,62 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 4,47 g |
Sůl | 11,15 g |
Sacharidy | 83,88 g |
– cukry | 15,22 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
900 g 900 g koňské kližky vcelku | Hovězí kližka | 900 g |
200 g 200 g Gazdovské slaniny | Špek | 200 g |
350 350 g leča i s nálevem (1 malá sklenka od Moravanky) | Zelenina směs sterilovaná | |
200 ml 200 ml černého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 200 ml |
100 ml 100 ml horké vody | Voda | 100 ml |
15 kuliček 15 kuliček barevného pepře nebo 10 kuliček obyčejného pepře | Pepř barevný | |
6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
2 2 větší snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
3 3 prolisované stroužky česneku | Česnek čerstvý | 210 g |
1/2 kostky 1/2 kostky masoxu (lze vynechat a pouze osolit) | Bujón hovězí | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1 1 zarovnaná lžička Solamylu | Bramborový škrob | |
50 ml 50 ml studené vody | Voda | 50 ml |