Nutriční hodnoty (Hovězí steak " Stroganoff " (Stroganov))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 214 kJ / 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,12 g |
| Tuky | 11,20 g |
| – nasycené | 7,16 g |
| – nenasycené | 3,38 g |
| –– mononenasycené | 3,04 g |
| –– polynenasycené | 0,34 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 4,38 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 47 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 10,95 g |
| – cukry | 8,68 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky hovězího masa | Hovězí kýta | |
| hrubá sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule (malá nebo šalotka) | Cibule čerstvá | 70 g |
| několik několik čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 1 kyselá okurka | Okurka polní zavařená | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sladké červené papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 1 lžička 1 lžička rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce brandy (můžeme vynechat) | Brandy | 45 ml |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany (já jsem přidala ještě cca 50 ml sladké) | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| trocha trocha vývaru | Vývar masový | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |