Nutriční hodnoty (Krémová ředkvičková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 1 867 kJ / 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,98 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,32 g |
Tuky | 31,67 g |
– nasycené | 20,74 g |
– nenasycené | 11,52 g |
–– mononenasycené | 9,69 g |
–– polynenasycené | 1,83 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 13,34 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 101 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 28,52 g |
– cukry | 16,67 g |
––– laktóza | 4,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3-4 svazky 3-4 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 385 g |
5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 l 1 l zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
1 1 tavený sýr | Sýr tavený | |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
bylinky podle chuti (např. libeček) | Petržel nať čerstvá |