Nutriční hodnoty (Krémová ředkvičková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 867 kJ / 446 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,32 g |
| Tuky | 31,67 g |
| – nasycené | 20,74 g |
| – nenasycené | 11,52 g |
| –– mononenasycené | 9,69 g |
| –– polynenasycené | 1,83 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 13,34 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 101 mg |
| Sůl | 0,22 g |
| Sacharidy | 28,52 g |
| – cukry | 16,67 g |
| ––– laktóza | 4,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3-4 svazky 3-4 svazky ředkviček | Ředkvička čerstvá | 385 g |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 kousek 1 kousek másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1 1 tavený sýr | Sýr tavený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| bylinky podle chuti (např. libeček) | Petržel nať čerstvá |