Nutriční hodnoty (Zeleninové rizoto s bulgurem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 290 kJ / 1 264 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,63 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,30 g |
| Tuky | 28,37 g |
| – nasycené | 4,41 g |
| – nenasycené | 22,76 g |
| –– mononenasycené | 14,71 g |
| –– polynenasycené | 8,05 g |
| ––– omega 3 | 2,01 g |
| Vláknina | 30,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 492 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 202,67 g |
| – cukry | 9,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek bulguru | Pšeničný bulgur | 250 g |
| 0,5 l 0,5 l vývaru (nebo kostka zeleninového bujonu) | Vývar masový | 500 ml |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| tvrdý nastrouhaný sýr (na posypání) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| bylinky | Petržel nať čerstvá |