Nutriční hodnoty (Pampeliškový „med“... tak trochu jarně vymazlený)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 42 371 kJ / 10 127 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,52 g |
| Tuky | 1,44 g |
| – nasycené | 0,14 g |
| – nenasycené | 0,25 g |
| –– mononenasycené | 0,04 g |
| –– polynenasycené | 0,22 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 8,28 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2 521,96 g |
| – cukry | 2 505,04 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 400 pampeliškových květů | Pampeliška květ čerstvý | |
| 2 2 citrony | Citrón čerstvý | 180 g |
| 1 1 pomeranč | Pomeranč čerstvý | |
| 3 3 mladé kopřivy | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 1 hrst 1 hrst smrkových výhonků | ||
| 2,5 l 2,5 l vody | Voda | 2500 ml |
| 2,5 kg 2,5 kg cukru | Cukr bílý | 2500 g |
| 5 větviček 5 větviček máty | Máta peprná list čerstvá |