Nutriční hodnoty (Bezlepkové makové řezy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 564 kJ / 4 198 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 104,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,16 g |
| Tuky | 291,16 g |
| – nasycené | 89,36 g |
| – nenasycené | 176,50 g |
| –– mononenasycené | 116,20 g |
| –– polynenasycené | 60,30 g |
| ––– omega 3 | 9,05 g |
| Vláknina | 18,40 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 886 mg |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 260,00 g |
| – cukry | 189,60 g |
| ––– laktóza | 38,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 120 g 120 g mletého máku | Mák modrý mletý | 120 g |
| 200 g 200 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 150 150 g mouky (70 g Promix pro pečení, 2 lžíce rýžové, zbytek pohankové) | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 500 g 500 g polotučného tvarohu ve vaničce | Tvaroh polotučný | 500 g |
| hořké kakao | Kakao prášek | |
| mleté ořechy | Vlašské ořechy mleté | |
| skořice | Skořice ceylonská |