Třená Niva - pomazánka

Suroviny

150 g Nivy
120-150 g změklého másla
Dále dle chuti:
smetana ke šlehání
tvaroh nebo zakysaná smetana
jarní cibulka
česnek
ořechy (nejlépe nasucho opražené)
hroznové víno či olivy

Postup přípravy receptu

  1. Nivu nastrouháme nebo rozdrobíme do misky, přidáme změklé máslo a třeme do pěny. Čím déle, tím lépe. Na druhou stranu, někteří v ní rádi najdou kousek sýru. Pomazánku pak můžeme upravit do námi požadované chuti a konzistence. Pokud chceme jemnou a nadýchanou, vmícháme smetanu, kterou jsme předem našlehali (to používám do šunkových kornoutků), a to takové množství, jaké nám bude vyhovovat. Můžeme také pomazánku zjemnit majonézou, tvarohem či zakysanou smetanou.

  2. Dochucení záleží na chuti a příležitosti. Buď můžeme třenou Nivu dochutit rovnou jemně nasekanou jarní cibulkou, česnekem, ořechy, olivami... nebo na jednohubkách, až následně dozdobit nasekanými ořechy, vínem, olivami... Před natíráním na pečivo necháme pomazánku odležet v chladnu.

Poznámka od kuchařky

Není Niva jako Niva, některá potřebuje o trošku více másla.

Komentáře k receptu Třená Niva - pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.