Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s dýní hokkaidó)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 810 kJ / 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,84 g |
Tuky | 6,21 g |
– nasycené | 1,31 g |
– nenasycené | 3,34 g |
–– mononenasycené | 0,58 g |
–– polynenasycené | 2,77 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 34,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 990 mg |
Sůl | 3,42 g |
Sacharidy | 54,59 g |
– cukry | 17,04 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
olej | Olej řepkový | |
800 g 800 g špenátového protlaku | Špenátové pyré | 800 g |
3 hrsti 3 hrsti dýně hokkaidó (nakrájené na kostičky) | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
1,5 litru 1,5 litru vody | Voda | 1500 ml |
2 kostky 2 kostky zeleninového bujonu (nebo místo vody zeleninový vývar) | Bujón zeleninový | 20 g |
1 lžička 1 lžička muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 5 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
1-2 lžíce 1-2 lžíce mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
rostlinná smetana na ozdobení | Smetana sójová tekutá |