Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Špenátová polévka s dýní hokkaidó)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 810 kJ /
433 kcal
Bílkoviny26,84 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny26,84 g
Tuky6,21 g
– nasycené1,31 g
– nenasycené3,34 g
–– mononenasycené0,58 g
–– polynenasycené2,77 g
––– omega 30,07 g
Vláknina34,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 990 mg
Sůl3,42 g
Sacharidy54,59 g
– cukry17,04 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3 3 cibule Cibule čerstvá 210 g
olej Olej řepkový
800 g 800 g špenátového protlaku Špenátové pyré 800 g
3 hrsti 3 hrsti dýně hokkaidó (nakrájené na kostičky) Dýně Hokkaidó čerstvá
1,5 litru 1,5 litru vody Voda 1500 ml
2 kostky 2 kostky zeleninového bujonu (nebo místo vody zeleninový vývar) Bujón zeleninový 20 g
1 lžička 1 lžička muškátového oříšku Muškátový oříšek 5 g
3 stroužky 3 stroužky česneku Česnek čerstvý 21 g
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
1-2 lžíce 1-2 lžíce mouky na zahuštění Mouka pšeničná hladká 15 g
rostlinná smetana na ozdobení Smetana sójová tekutá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.