Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy Mrož

Oblíbený jahodový nanuk Mrož inspiroval nejednu hospodyňku k vyzkoušení receptu na báječné řezy. Chutnají stejně, proto si milovníci této zmrzliny přijdou na své. Výsledkem je dokonalá pochoutka, kterou musíte ochutnat.

Hodnocení receptu je 4,9 (68×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 428 kJ /
5 838 kcal
Bílkoviny73,05 g
Tuky341,05 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 653 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy605,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny a po lžících vešleháme horkou vodu. Krok 2: Potom střídavě přidáváme mouku, smíchanou s práškem do pečiva, a olej. Krok 3: Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný pevný sníh z bílků. Krok 4: Piškot nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 180 °C. Krok 5: Upečený piškot necháme vychladnout. Krok 6: Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinkové prášky, pořádně rozmícháme a krátce povaříme, aby směs zhoustla. Krok 7: Jahodový pudink necháme za občasného promíchání vychladnout. Krok 8: Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem a po menších částech vešleháváme jahodovou směs. Máslo, cukr i jahodová směs musí mít stejnou pokojovou teplotu. Krok 9: Hotovou náplní potřeme piškot. Krok 10: Nakonec moučník polijeme čokoládovou polevou, rozehřátou a promíchanou s kouskem másla.

TIP: Jak udělat čokoládovou polevu?

Zveřejněno 21. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy Mrož

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rB2E

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy Mrož

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rB2E

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobré řezy, u nás stačila polovina cukru a všichni si pochutnali, určitě zopakuji i z čerstvých jahod. <3

Moc dobré jsou tyto řezy....super...

Co je Mroží to je boží👌👌👌👌Výborné řezy👏 <3:-Q

Moc dobré, odhodlávala jsem se k tomuto receptu dlouho. Letos jsem čekala na čerstvé české jahody, a vyplatilo se. Co je mroží, je boží! ;-):-)

Dnes vyzkoušeno a super. Mrože miluji a ode dneška i tyto řezy. Děkuji za recept... :-):yes: Jo a přidal jsem i dvě fotky... :-)

vyzkoušeno..mooc dobré:yes:

Skvělý recept, moc děkuji. Potěšil mě i manžela a určitě se k němu vrátíme. Jen bych chtěla upozornit, jak už tu někdo podotknul, že tam chybí informace, v jaké fázi se přidává olej. :)

Tématické fráze:
jahodové řezy, mrož řezy recept, rezy mroz, buchta mroz, mroz rezy, recepty jahody, mrozi rezy, jahodové recepty, recept na mrož řezy, jahodový bomba řez, mroži řezy recept, jahodový řez, řez mrož, nejlepší jahodové řezy, vynikající malinové řezy, rezy s jahodami, jahodová buchta mrož, jahodove rezy recept, recept na jahodove rezy, jahodove

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, voda, kypřící prášek do pečiva, olej, jahody, pudinkový prášek, cukr moučkový, máslo, poleva čokoládová, máslo, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu