Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kedlubno papriková polévka s bylinkami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 911 kJ /
935 kcal
Bílkoviny9,15 g
– z toho živočišné bílkoviny0,70 g
– z toho rostlinné bílkoviny8,45 g
Tuky82,42 g
– nasycené53,56 g
– nenasycené29,99 g
–– mononenasycené26,29 g
–– polynenasycené3,71 g
––– omega 30,30 g
Vláknina13,76 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy33,00 g
– cukry15,48 g
––– laktóza0,80 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 2 kedlubny Kedluben čerstvý 360 g
2 2 špičaté zelené papriky Paprika zelená čerstvá
1 1 šalotka Šalotka čerstvá
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
100 g 100 g másla (jiný vhodný tuk, olej) Máslo kravské 100 g
2 2 zarovnané PL špaldové mouky (lze i polohrubá mouka) Mouka špaldová hrubá
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody s bujonem Vývar zeleninový 1500 ml
bylinky – libeček, oregáno, kopr, petrželka (dle své možnosti) Petržel nať čerstvá
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
muškátový květ Muškát květ sušený

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.