Nutriční hodnoty (Kedlubno papriková polévka s bylinkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 911 kJ / 935 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,15 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,45 g |
Tuky | 82,42 g |
– nasycené | 53,56 g |
– nenasycené | 29,99 g |
–– mononenasycené | 26,29 g |
–– polynenasycené | 3,71 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 13,76 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 33,00 g |
– cukry | 15,48 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
2 2 špičaté zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
100 g 100 g másla (jiný vhodný tuk, olej) | Máslo kravské | 100 g |
2 2 zarovnané PL špaldové mouky (lze i polohrubá mouka) | Mouka špaldová hrubá | |
1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru nebo vody s bujonem | Vývar zeleninový | 1500 ml |
bylinky – libeček, oregáno, kopr, petrželka (dle své možnosti) | Petržel nať čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
muškátový květ | Muškát květ sušený |