Nutriční hodnoty (Těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 723 kJ / 1 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,13 g |
| Tuky | 32,50 g |
| – nasycené | 14,10 g |
| – nenasycené | 16,45 g |
| –– mononenasycené | 11,86 g |
| –– polynenasycené | 4,58 g |
| ––– omega 3 | 0,75 g |
| Vláknina | 17,32 g |
| Cholesterol | 136 mg |
| Sodík | 659 mg |
| Sůl | 1,70 g |
| Sacharidy | 208,23 g |
| – cukry | 17,37 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 200 g 200 g konzervy tuňáka (nejlépe kousky, ne drcené maso) | Tuňák ve vlastní šťávě | 200 g |
| 2 2 středně velké cibule nakrájené nadrobno | Cibule čerstvá | 140 g |
| 5 5 sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného česneku a sušeného oregana | Česnek sušený | 5 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany na vaření nebo ke šlehání | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 1 ančovička (není nutná) | Ančovičky v oleji | |
| sůl podle chuti | Sůl mořská |