Nutriční hodnoty (Valašský hrnec-papiňák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 237 kJ / 1 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,34 g |
| Tuky | 137,73 g |
| – nasycené | 62,48 g |
| – nenasycené | 73,07 g |
| –– mononenasycené | 61,05 g |
| –– polynenasycené | 12,02 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 15,71 g |
| Cholesterol | 105 mg |
| Sodík | 2,42 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 46,19 g |
| – cukry | 9,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 uzená kuřecí stehna | Stehno kuřecí s kůží uzené | |
| 3 3 tvrdší hříbky | Hřib čerstvý | |
| 3 3 menší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 150 g 150 g očištěné cukety | Cuketa čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g valašského špeku | Špek | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky celého kmínu | Kmín | 1.25 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| zelené bylinky | Petržel nať čerstvá |