Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Djuveč (džuveč)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 1. 2009 20:23

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 850 kJ / 1 398 kcal
Bílkoviny141,36 g
Tuky52,20 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 357 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy81,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jako přílohu lze dát ještě čerstvý chlebík, nebo uvařím brambory či rýži extra a použiji jako přílohu.

Dělám minimálně 1x do měsíce a třeba jen ze dvou, nebo jednoho druhu masa. I tak nám to moc chutná.

Zdroj:Co chutná v Evropě (toto je z Chorvatska).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martin

11. 9. 2013 08:33

tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...

Irrena Irrena

12. 5. 2013 08:19

Bibi dneska vařím, ale jen z vepřového, hovězí nemám doma:-8:yes:

Anabela

1. 3. 2013 11:54

Nezdá sa Vám divné pridať k jedlu, v ktorom je ryža ešte ryžu ako prílohu alebo vôbec nejakú prílohu?
Videli ste niekdy, že keď si objednáte Paellu dostanete k nej ešte ďalšiu ryžu? Ja nie a som tu už dlhé roky.

marketa115

15. 9. 2011 13:56

moc děkuji je to skveli recept :-K

Hana K

21. 8. 2011 20:55

PS: Jeste bych rada upresnila svuj nazor. Sama se neodrikam prizpusobovani autentickych receptu vlastnim chutim a moznostem. Ovsem vzdy se snazim uchovat zakladni charakter zvolene kuchyne z konkretni lokality - a to je asi to dulezite! Vzdyt kazda domacnost v kazde oblasti konkretni jidlo upravuje jinak.
Jako typicky priklad uvadim nasi SVICKOVOU. Kdo z vas neochutnal mnoho variant tohoto naseho typickeho ceskeho chodu? … a nektere z nich maji spolecny jen ten nazev!
A proto varme cokoli, jen kdyz nam chutna, jen budme opatrni na nazvy!!!!

Hana K

21. 8. 2011 07:21

Po precteni vaseho receptu jsem si prave rikala totez co vam napsal autor: \"Grapin dne 10. 1. 2009\". Jsem moc rada, ze muj nazor jiz nekdo napsal prede mnou za mne.

Ivana Ch

30. 6. 2011 11:51

Teprve dneska jsem objevila tento recept.Dělám skoro totožně.Skopové dávám jenom když ho mám.Místo baklažánu někdy cuketu. Ten baklažán tady u nás nekoupím vůbec, to jenon když jedu do města. Brambory nedávám vůbec, mužský je tam nechtějí.Rýže dávám daleko víc. Hotové sypu sýrem. Je to skoro obdoba rizota, ale tohle nám víc chutná.
jo ještě přidávám feferonku, ta u nás musí být ve všem.:-K:-K:-K

Bibinka Bibinka

20. 1. 2010 19:57

Dnes byl opět k obědu a bez přílohy. Dala jsem dost rýže i brambor, tak nebylo třeba:-pPřidám si sem fotku repete;-)

Marci

3. 2. 2009 00:38

Já "džuveč" dělám tak, že do velkého vymaštěného papiňáku vrstvím na plátky syrové brambory,cibuli,zeleninu(hodně kapusty, květák,mrkev, kedlub)
s plátky masa hovězího, vepřového a skopového je-li.Vše prosypávám vypranou rýží a kořením na jehněčí + solím. Vše podliju dostatkem vody, uzavřu a dusím 1/2 hod.Naše 6 členná rodina toto jídlo z 1 hrnce miluje.

Bibinka Bibinka

11. 1. 2009 19:41

Maruško H.,jsem moc ráda, že jsem se Ti trefila tím receptem do "znovuobjevení":-! Ať Ti chutná:-p

maruska.humlova maruska.humlova

11. 1. 2009 19:15

Bibinka...tak za tenhle recept jsem vážně vděčná.Kdysi jsem ho dělávala,ale úplně mi nějak vypadl z hlavy.Je to báječné jídlo.Určitě ho udělám brzy:-)):yes:

vybusna vybusna

10. 1. 2009 21:46

gropin a nemohla by si ten recept normalne vlozit do databazy?
musela by si sa ale zaregistrovat;-)

Gropin

10. 1. 2009 21:41

Moc děkuji za změnu názvu a za odstranění nežádoucí duplicity příspěvku.

Bibinka Bibinka

10. 1. 2009 21:31

Grapin a název receptu jsem na Tvé doporučení změnila.:yes:

Bibinka Bibinka

10. 1. 2009 21:30

Grapin, velmi Ti děkuji za popis opravdu pravého djuveče:yes:
Ono je to s ním tak, že manžel sloužil u vás v UN (Unprofor)a tam mu nesmírně ten Djuveč moc chutnal:-p, tak jsem po něm pátrala a vypátrala tento v Chorvatské kuchyni v kuchařce: Co chutná v Evropě. Pokusím se ho jistě někdy udělat podle Tebe.;-) Ď

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Máma v kuchyni

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se vaří džuveč džuveč se sýrem balkánský džuveč kuřecí džuveč vepřový džuveč džuveč z mletého masa chorvatský džuveč džuvač džuveč z vepřového masa džuveč s rýží džuveč video džuveč rýže džueč bulharský džuveč hovězí džuveč džuvedž džuveč z kuřecího masa skopové maso recepty jak se dela dzuvec recept na vepřový džuveč

Suroviny: maso hovězí, maso vepřové, maso skopové, cibule, rajče, paprika, baklažán, paprika sušená sladká, sádlo, brambory, rýže, vývar, bobkový list, petrželka, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Djuveč (džuveč)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ADZP