Djuveč (džuveč)

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Hovězí maso 18 názorů

Suroviny

200 g hovězího masa
200 g vepřového masa
200 g skopového masa
40 g cibule
200 g rajčat
200 g paprik
200 g baklažánů
2 lžíce mleté papriky
2 lžíce sádla
200 g oloupaných brambor
šálek rýže
vývar (z kostí)
2 bobkové listy
petrželka
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme hrubě nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmažíme, přidáme na kostky nakrájenou zeleninu, vmícháme sůl, koření a podlijeme trochou vývaru.

  2. Dusíme půl hodiny a přidáme rýži a brambory nakrájené na kostky.

  3. Dusíme do měkka a dle potřeby doléváme vývar. Musí to být takové hustější.

Poznámka

Jako přílohu lze dát ještě čerstvý chlebík, nebo uvařím brambory či rýži extra a použiji jako přílohu.

Dělám minimálně 1x do měsíce a třeba jen ze dvou, nebo jednoho druhu masa. I tak nám to moc chutná.

Zdroj:Co chutná v Evropě (toto je z Chorvatska).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Djuveč (džuveč)

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    tyhlety džuveče, kavarmy, jachnie apod. Bulharské (balkánské) jídla je skvělé dělat v našich originál bulharských zapékacích hrncích "džuvečích".
    najdete je na www.i-keramika.cz
    doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Bibi dneska vařím, ale jen z vepřového, hovězí nemám doma:-8:yes:

    Odpovědět

  • Anabela Anabela(neregistrovaná)

    Nezdá sa Vám divné pridať k jedlu, v ktorom je ryža ešte ryžu ako prílohu alebo vôbec nejakú prílohu?
    Videli ste niekdy, že keď si objednáte Paellu dostanete k nej ešte ďalšiu ryžu? Ja nie a som tu už dlhé roky.

    Odpovědět

  • marketa115 marketa115

    moc děkuji je to skveli recept :-K

    Odpovědět

  • Hana K Hana K(neregistrovaný)

    PS: Jeste bych rada upresnila svuj nazor. Sama se neodrikam prizpusobovani autentickych receptu vlastnim chutim a moznostem. Ovsem vzdy se snazim uchovat zakladni charakter zvolene kuchyne z konkretni lokality - a to je asi to dulezite! Vzdyt kazda domacnost v kazde oblasti konkretni jidlo upravuje jinak.
    Jako typicky priklad uvadim nasi SVICKOVOU. Kdo z vas neochutnal mnoho variant tohoto naseho typickeho ceskeho chodu? … a nektere z nich maji spolecny jen ten nazev!
    A proto varme cokoli, jen kdyz nam chutna, jen budme opatrni na nazvy!!!!

    Odpovědět

  • Hana K Hana K(neregistrovaný)

    Po precteni vaseho receptu jsem si prave rikala totez co vam napsal autor: \"Grapin dne 10. 1. 2009\". Jsem moc rada, ze muj nazor jiz nekdo napsal prede mnou za mne.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Teprve dneska jsem objevila tento recept.Dělám skoro totožně.Skopové dávám jenom když ho mám.Místo baklažánu někdy cuketu. Ten baklažán tady u nás nekoupím vůbec, to jenon když jedu do města. Brambory nedávám vůbec, mužský je tam nechtějí.Rýže dávám daleko víc. Hotové sypu sýrem. Je to skoro obdoba rizota, ale tohle nám víc chutná.
    jo ještě přidávám feferonku, ta u nás musí být ve všem.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Dnes byl opět k obědu a bez přílohy. Dala jsem dost rýže i brambor, tak nebylo třeba:-pPřidám si sem fotku repete;-)

    Odpovědět

  • Marci Marci(neregistrovaný)

    Já "džuveč" dělám tak, že do velkého vymaštěného papiňáku vrstvím na plátky syrové brambory,cibuli,zeleninu(hodně kapusty, květák,mrkev, kedlub)
    s plátky masa hovězího, vepřového a skopového je-li.Vše prosypávám vypranou rýží a kořením na jehněčí + solím. Vše podliju dostatkem vody, uzavřu a dusím 1/2 hod.Naše 6 členná rodina toto jídlo z 1 hrnce miluje.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Maruško H.,jsem moc ráda, že jsem se Ti trefila tím receptem do "znovuobjevení":-! Ať Ti chutná:-p

    Odpovědět

  • maruska.humlova maruska.humlova

    Bibinka...tak za tenhle recept jsem vážně vděčná.Kdysi jsem ho dělávala,ale úplně mi nějak vypadl z hlavy.Je to báječné jídlo.Určitě ho udělám brzy:-)):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    gropin a nemohla by si ten recept normalne vlozit do databazy?
    musela by si sa ale zaregistrovat;-)

    Odpovědět

  • Gropin Gropin(neregistrovaný)

    Moc děkuji za změnu názvu a za odstranění nežádoucí duplicity příspěvku.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Grapin a název receptu jsem na Tvé doporučení změnila.:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Grapin, velmi Ti děkuji za popis opravdu pravého djuveče:yes:
    Ono je to s ním tak, že manžel sloužil u vás v UN (Unprofor)a tam mu nesmírně ten Djuveč moc chutnal:-p, tak jsem po něm pátrala a vypátrala tento v Chorvatské kuchyni v kuchařce: Co chutná v Evropě. Pokusím se ho jistě někdy udělat podle Tebe.;-) Ď

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak se vaří džuveč džuveč se sýrem balkánský džuveč džuveč z mletého masa vepřový džuveč chorvatský džuveč džuveč z vepřového masa kuřecí džuveč džuveč s rýží džuvač džuveč video džuveč rýže hovězí džuveč džuvedž džueč džuveč z kuřecího masa skopové maso recepty bulharský džuveč jak se dela dzuvec mamincini recepti

Zapomněl/a jsem heslo