Nutriční hodnoty (Jablečné řezy naší babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 678 kJ / 3 508 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,14 g |
| Tuky | 111,28 g |
| – nasycené | 66,52 g |
| – nenasycené | 41,00 g |
| –– mononenasycené | 32,52 g |
| –– polynenasycené | 8,48 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 32,20 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 539 mg |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 539,19 g |
| – cukry | 182,39 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| smetana (podle potřeby) | Smetana kravská sladká 12% | |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| cukr (dle potřeby) | Cukr bílý | |
| vejce na potření | Vejce slepičí |