Nutriční hodnoty (Selský zapečený květákový mozeček (z remosky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 3 644 kJ / 871 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,09 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 79,70 g |
| – nasycené | 33,22 g |
| – nenasycené | 39,06 g |
| –– mononenasycené | 32,43 g |
| –– polynenasycené | 6,63 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 826 mg |
| Sodík | 1,10 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 8,45 g |
| – cukry | 4,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700-800 700-800 g květáku (rozebraný na růžičky bez košťálu) | Květák čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 50 g 50 g uzené slaniny | Špek | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla (nebo oleje) | Sádlo vepřové | 15 g |
| 70 g 70 g cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce strouhanky (podle potřeby) | Strouhanka pšeničná |