Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky na smetaně

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 579 kJ /
1 094 kcal
Bílkoviny116,98 g
Tuky44,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 293 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy30,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup přípravy je tak nějak už obligátní a dobře určitě uděláte, když si na vaření vyhradíte více času. Ne snad, že by vyžadoval tolik aktivní činnosti, ale hovězí zkrátka vyžaduje delší vaření. Já na něj používám svůj multicooker, čili elektrický hrnec, který udržuje teplotu pro pomalé vaření po delší dobu, aniž bych ho musela hlídat, ale není to samozřejmě žádná nutnost a vše zvládnete i na sporáku. Krok 2: Na trošce oleje (používám řepkový) orestujte nahrubo nakrájenou cibuli a na větší kostky nakrájené hovězí maso, které jste ještě předtím osolili, opepřili a případně ochutili i sušeným rozmarýnem. Společně zasmahněte, dokud se maso nezatáhne a cibule nezačne zlátnout (v multicookeru funkce FRY - 15 minut). Pak přichází chvíle, kdy je ideální maso podlít. Já jsem použila pivo, neboť se při takto dlouhém vaření alkoholu nebojím, každopádně můžete tak stejně použít i vodu. Zalijte tak, aby maso bylo ponořené, ale ne více. Nezapomeňte přihodit i snítku nebo dvě čerstvého rozmarýnu, pokud máte. Nastavte na mírný plamen nebo v multicookeru na funkci STEW (3 hodiny) a za velmi mírného bublání přikryté pozvolna vařte, dokud nebude maso měkké. Odpařte vodu vždy téměř až do základu a znovu podlijte - bude to zřejmě potřeba několikrát. Docílíte tak ale vynikající a husté šťávy. Až je maso hotové a voda se vám téměř všechna odpařila (počítejte, že to bude trvat alespoň dvě hodinky), podlijte ještě vysokoprocentní smetanou a krátce povařte do zhoustnutí. Závěrem můžete ještě dochutit solí, pepřem a bylinkami. Krok 3: Podávat můžete například s rýží, jako jsem to udělala já. Hodí se ale i kuskus, bulgur, těstoviny či knedlíky.

Zveřejněno 6. 4. 2016

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Tento a všechny další mé recepty najdete na www.mamavkuchyni.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnrR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qnrR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí kostky na smetaně, hovezi na smetane, hovězí kostky, hovězí kostky recept, hovězí kostky recepty, hovězí kostky na na smetaně, hovězí krk na smetaně, hovězí maso na smetaně, hovězí kostky se smetanou, hovězí kostky na smetane recept, hovězí kostky pro děti, recepty z hovězího krku, recept hovězí kostky, hovězí maso pro pro deti, hovězí krk na na smetaně, hovězí krk recepty, recepty na hovězí kostky, hovězí kostky recepty na smetaně, hovezi maso se smetanou, hovězí kostky smetana

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, pivo světlé, smetana ke šlehání, olej, rozmarýn čerstvý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu