Nutriční hodnoty (Krevetový dip)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 085 kJ / 498 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,35 g |
| Tuky | 54,00 g |
| – nasycené | 6,75 g |
| – nenasycené | 42,53 g |
| –– mononenasycené | 12,15 g |
| –– polynenasycené | 30,38 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 88 mg |
| Sodík | 540 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 1,74 g |
| – cukry | 0,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 200 g krevet vařených loupaných překrájených na 2-3 kousky (nebo lze použít i krabí tyčinky, nahrubo nastrouhané nebo na tenké plátky) | Krevety loupané | |
| 2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
| 1 1 menší šalotka nadrobno | Šalotka čerstvá | |
| čerstvá petrželka nasekaná | Petržel nať čerstvá | |
| 1 1 lžíce kaparů nasekaných na menší kousky | Kapary | |
| 4-5 lžic 4-5 lžic majonézy (nejlépe domácí) | Majonéza | 67.5 g |