Nutriční hodnoty (Krevetový dip)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 085 kJ / 498 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,35 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,35 g |
Tuky | 54,00 g |
– nasycené | 6,75 g |
– nenasycené | 42,53 g |
–– mononenasycené | 12,15 g |
–– polynenasycené | 30,38 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 88 mg |
Sodík | 540 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 1,74 g |
– cukry | 0,60 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 200 g krevet vařených loupaných překrájených na 2-3 kousky (nebo lze použít i krabí tyčinky, nahrubo nastrouhané nebo na tenké plátky) | Krevety loupané | |
2 lžičky 2 lžičky citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 10 ml |
1 1 menší šalotka nadrobno | Šalotka čerstvá | |
čerstvá petrželka nasekaná | Petržel nať čerstvá | |
1 1 lžíce kaparů nasekaných na menší kousky | Kapary | |
4-5 lžic 4-5 lžic majonézy (nejlépe domácí) | Majonéza | 67.5 g |