Nutriční hodnoty (Svačinové jablečné misky s křupavou posýpkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 6 307 kJ / 1 507 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,92 g |
| Tuky | 46,21 g |
| – nasycené | 17,21 g |
| – nenasycené | 23,41 g |
| –– mononenasycené | 16,02 g |
| –– polynenasycené | 7,39 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 18,68 g |
| Cholesterol | 575 mg |
| Sodík | 360 mg |
| Sůl | 1,32 g |
| Sacharidy | 205,87 g |
| – cukry | 127,29 g |
| ––– laktóza | 5,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 50 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 70 g 70 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 70 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřícího prášku | Kypřící prášek | 10 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 3-4 3-4 jablka | Jablko čerstvé | 525 g |
| 20 g 20 g loupaných mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 20 g |
| 20 g 20 g hnědého cukru | Cukr třtinový | 20 g |
| 20 g 20 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 20 g |
| 20 g 20 g změklého másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 1.5 g |