Lečo, jak ho dělám já
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,72 g |
Tuky | 110,02 g |
Vláknina | 36,36 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 139,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Před časem jsem četla recept na lečo, jak ho dělají někteří (ne všichni) Maďaři, vyzkoušela a je to balada. Už jinak nedělám, je skvělé. Díky jinému postupu se papriky nerozvaří, máme rádi, když je vidno, z čeho je pokrm uvařený. Mletá paprika dodá leču další chuťový rozměr. Vaječné kusy obalené zeleninou jsou lahůdkou a klobása není povinná. Nejlepší je s čerstvým kmínovým chlebem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2022 13:40
Podle známého: Čím hlóóópější sedlák... atd. atd. se nám urodilo hafo rajčat a teď dozrávají papriky...
Rajčata už mi lezou ušima; za kuropění je na plantáži snídám s vejci natvrdo a večeřím caprese (někdy s tvarohem)
I napadlo mi udělat lečo...
Když slyším LEČO, tak se mi automaticky vybaví "Lečo, jak ho dělám já"
Dnes jsem si postup zjednodušil: do rajčatového základu jsem vyklepl vajíčka, po chvilce přidal papriku a vajíčka nechal bez míchání srazit
Tož, dobré to bylo
12. 6. 2019 14:17
12. 6. 2019 11:42
Na 2 porce:
- 4 rajčata
- 4 slovenské papriky
- malý svazek jarní cibulky
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 KL maďarské uzené papriky
- malá nožička čabajky
- maličko oleje, sůl
Na trochu oleje do kastrolu dáme na jemné plátky nakrájenou čabajku, nakrájenou bílou část cibulky, po chvíli přidáme papriky na proužky, mícháme na prudkém plameni, přidáme uzenou papriku, rajčata na kousky, osolíme, stále mícháme, přidáme rajčatový protlak na zahuštění. Připravujeme rychle, žádné dušení na kaši. Posypeme zelenou natí cibulky a podáváme s chlebem.
Foto přidávám - zizala promine
30. 9. 2018 14:32
28. 9. 2018 12:28
28. 12. 2017 21:26
28. 12. 2017 20:34
28. 12. 2017 19:57
8. 2. 2017 17:09
8. 2. 2017 17:06
13. 1. 2016 14:57
10. 1. 2016 21:11
10. 1. 2016 20:03
7. 9. 2015 18:47
7. 9. 2015 15:56
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 56 sekundami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 11 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 15 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 59 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělá lečo recept na dobré lečo nejlepsi leco nejlepší recept na lečo dobre lečo slovenske lečo jak na leco lečo s anglickou slaninou lečo z konzervy jak dělat lečo leco se slaninou dobry leco dobré lečo recept pálivé lečo vajecne leco lečo za syrova lečo jak ho dělám já lečo s noky lečo s nokama leco
Suroviny: paprika čerstvá červená, paprika čerstvá pálivá, rajče, slanina, paprika sušená sladká, sádlo, cibule, vejce, máslo, klobása, sůl, pepř mletý
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
28 názorů