Nutriční hodnoty (Závin - med a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 143 kJ / 6 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 113,28 g |
| Tuky | 189,19 g |
| – nasycené | 47,08 g |
| – nenasycené | 113,56 g |
| –– mononenasycené | 33,80 g |
| –– polynenasycené | 79,76 g |
| ––– omega 3 | 12,48 g |
| Vláknina | 70,50 g |
| Cholesterol | 1,17 g |
| Sodík | 519 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 887,94 g |
| – cukry | 339,36 g |
| ––– laktóza | 7,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 3/4 3/4 droždí (na kvásek) | Droždí pekařské lisované | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 550 g 550 g hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 550 g |
| 200 g 200 g pol. mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 10 g 10 g medu | Med nepasterovaný | 10 g |
| 10 ks 10 ks jablek | Jablko čerstvé | 1500 g |
| 150 g 150 g ořechů (mletých, sekaných) | Vlašské ořechy | 150 g |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |