Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steaky "nadivoko"

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

1. 3. 2015 20:44

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 317 kJ / 554 kcal
Bílkoviny2,31 g
Tuky1,32 g
Vláknina4,42 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Použity byly steaky z bizoního masa, ale hodí se na všechny druhy kvalitního hovězího.

Maso nesolíme, sůl vytahuje šťávu.

Alkohol a ovocný ocet zkřehčí maso, pokud nebylo primárně skladováno a dostatečně dozráváno pro potřeby steakové úpravy.

Konečný výsledek má lehce "divokou" chuť podtrhnutou jalovcem, brusinkami - záměrně použito na bizoní maso, které je také chutí trochu jinde než čisté hovězí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Radek1971 Radek1971

1. 8. 2021 06:10

Nádherně vyfocené. Je to přímo lákadlo. Krásné barevné fotografie tohoto pokrmu mi hodně připomíná kuchařky,které vycházeli v sedmdesátých a osmdesátých letech. Dobře připravené,recept jsem vyzkoušel a dobrotka sama. Máte ode mne plný počet bodíků. Hezký den

isindy isindy

9. 3. 2015 00:35

Paul Sulc: pokud maso nemarinujete a rovnou jej po osolení dáte na pánev, pak je to ok - ale nakládat maso na den do soli je blbost... a tento recept je o marinovaném steaku.

Paul Sulc

8. 3. 2015 01:01

Kdyz maso posolim a , rekneme, do minuty hodim na panev, kolik te "stavy" sul vytahne? Toto je naprosto neoverena povera, rada kucharu soli steak chvilku pred pecenim. Jestli sul neco vytahuje, pak je to spise mozek.

mysulka mysulka

6. 3. 2015 16:46

:-p:yes: nádhera:-K

maiva maiva

4. 3. 2015 20:47

:-Onádhera:-p+:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

3. 3. 2015 19:32

Neumím a smekám:yes:Isi,krása:-p:-K:yes:

magdalenka magdalenka

2. 3. 2015 17:10

krása, aj s tým bylinkovým maslom...:yes:

Dana61

2. 3. 2015 11:23

steaky vypadají úžasně:yes::-D moc bych si pochutnala;-)

MajaV

2. 3. 2015 09:08

Vypadá dobře:yes:

zizala zizala

2. 3. 2015 07:34

Krásné :yes:

yanull yanull

2. 3. 2015 00:20

Jitu, také si myslím, že mohlo pár kousků do úterý počkat v marinádě, vypadá to skvostně :-p;-):-K +4:yes:

hosta hosta

1. 3. 2015 22:30

Všechno do úterý sníte, achjo:-//:yes:;-)

spagetka spagetka

1. 3. 2015 20:47

:-p:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marináda na hovězí steak steak nakládání masa na steaky steaky nakládání steaků bizoní steak marináda na steaky stejky nakládání masa do alkoholu marinada na steak marinády na steaky nakládání steaků z hovězího recept stejk jak na steaky steak recept recepty na steaky marinády na hovězí steaky marinada na hovězi steaky hovězí steak brusinky steak recepty

Suroviny: steak hovězí, tymián sušený, jalovec, koření nové koření, pepř, ocet jablečný, víno portské, olej, marináda, máslo, brusinky zavařené

TopRecepty.cz

Steaky "nadivoko"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqj1