Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Steaky "nadivoko"

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 317 kJ /
554 kcal
Bílkoviny2,31 g
Tuky1,32 g
Vláknina4,42 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koření utlučeme v hmoždíři na drobnou směs, promícháme s octem do husté kašičky a vmasírujeme do plátků masa. Krok 2: Maso naskládáme do misky, zalijeme portským vínem tak, aby bylo potopeno, uzavřeme a vložíme na 48 hodin do lednice. Maso nesolíme! Krok 3: Maso vyjmeme z lednice cca 1 hodinu před zpracováním, lehce osušíme od marinády a necháme v pokojové teplotě odležet. Krok 4: Zbývající marinádu slijeme do malého kastrůlku a na mírném ohni vaříme, dokud se obsah nezredukuje na 1/3, pak přidáme máslo, krátce provaříme. Krok 5: Do zhoustlé omáčky vmícháme brusinky. Krok 6: Pánev rozpálíme, maso lehce potřeme olejem a zprudka orestujeme, z každé strany 3-4 minuty. Krok 7: Necháme několik minut odpočinout, aby se šťáva "usadila". Servírujeme s opečeným bramborem, vhodná je i restovaná zelenina. Před servírováním položíme na steak plátek bylinkového másla.

TIP: Časté chyby při přípravě steaků

Zveřejněno 1. 3. 2015

Poznámka autorky isindy

Použity byly steaky z bizoního masa, ale hodí se na všechny druhy kvalitního hovězího.

Maso nesolíme, sůl vytahuje šťávu.

Alkohol a ovocný ocet zkřehčí maso, pokud nebylo primárně skladováno a dostatečně dozráváno pro potřeby steakové úpravy.

Konečný výsledek má lehce "divokou" chuť podtrhnutou jalovcem, brusinkami - záměrně použito na bizoní maso, které je také chutí trochu jinde než čisté hovězí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steaky "nadivoko"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqj1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Steaky "nadivoko"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pqj1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Nádherně vyfocené. Je to přímo lákadlo. Krásné barevné fotografie tohoto pokrmu mi hodně připomíná kuchařky,které vycházeli v sedmdesátých a osmdesátých letech. Dobře připravené,recept jsem vyzkoušel a dobrotka sama. Máte ode mne plný počet bodíků. Hezký den

Paul Sulc: pokud maso nemarinujete a rovnou jej po osolení dáte na pánev, pak je to ok - ale nakládat maso na den do soli je blbost... a tento recept je o marinovaném steaku.

Paul Sulc 8. 3. 2015 01:01
Kdyz maso posolim a , rekneme, do minuty hodim na panev, kolik te "stavy" sul vytahne? Toto je naprosto neoverena povera, rada kucharu soli steak chvilku pred pecenim. Jestli sul neco vytahuje, pak je to spise mozek.

:-p:yes: nádhera:-K

:-Onádhera:-p+:yes::yes:

Neumím a smekám:yes:Isi,krása:-p:-K:yes:

krása, aj s tým bylinkovým maslom...:yes:

steaky vypadají úžasně:yes::-D moc bych si pochutnala;-)

Vypadá dobře:yes:

Krásné :yes:

Jitu, také si myslím, že mohlo pár kousků do úterý počkat v marinádě, vypadá to skvostně :-p;-):-K +4:yes:

Všechno do úterý sníte, achjo:-//:yes:;-)

:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
marináda na hovězí steak, steak, nakládání masa na steaky, steaky, nakládání steaků, bizoní steak, marináda na steaky, stejky, nakládání masa do alkoholu, marinada na steak, marinády na steaky, nakládání steaků z hovězího, recept stejk, jak na steaky, steak recept, recepty na steaky, marinády na hovězí steaky, marinada na hovězi steaky, hovězí steak brusinky, steak recepty

Suroviny:
steak hovězí, tymián sušený, jalovec, koření nové koření, pepř, ocet jablečný, víno portské, olej, marináda, máslo, brusinky zavařené

Přidat fotografie receptu