Nutriční hodnoty (Štrúdl s opilými jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 499 kJ / 2 031 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,84 g |
| Tuky | 115,78 g |
| – nasycené | 57,07 g |
| – nenasycené | 57,90 g |
| –– mononenasycené | 23,32 g |
| –– polynenasycené | 34,58 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 64 mg |
| Sodík | 181 mg |
| Sůl | 0,33 g |
| Sacharidy | 189,80 g |
| – cukry | 78,70 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 330 g 330 g listového těsta (rozváleného) | Listové těsto | 330 g |
| 4 4 větší kyselejší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rumu (nejlépe Božkovského) | Rum | 51 ml |
| rozinky (můžete přidat k jablkům do rumu, u nás se nejí, takže my bez) | Rozinky | |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 15 g 15 g hnědého cukru ( nebo trošku více, podle chuti ) | Cukr třtinový | 15 g |
| 25 g 25 g strouhanky (někdy dávám pro obměnu nastrouhané rumové perníčky ... skvělá záležitost) | ||
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 2 hřebíčky (rozdrcené najemno) | Hřebíček | |
| 1/2 1/2 badyánu (rozdrcené najemno) | Badyán |