Nepečený řez s tvarohem a pomerančovou chutí

Suroviny

800 ml pomerančového džusu
2 vanilkové pudinky
250 g tučného tvarohu
1 vanilkový cukr + cukr podle chuti
250-300 g máslových sušenek
strouhaná čokoláda na ozdobu
vyšší forma 27x17 cm
potravinová folie

Postup přípravy receptu

  1. Džus nalijeme do hrnce. Odebereme půl hrnku a rozmícháme pudinky. Džus přivedeme k varu a pudinky přilijeme. Krátce povaříme a odstavíme. Přidáme vanilkový cukr a dosladíme podle chuti.

  2. Do ještě teplého pudinku vmícháme tvaroh a metličkou prošleháme do spojení. Formu vyložíme potravinovou folií. Na dno nalijeme trochu pudinku, aby bylo pokryté.

  3. Na to uložíme vrstvu sušenek. Na sušenky pudink a opět sušenky, do úplného spotřebování. Poslední vrstva jsou sušenky. Necháme přes noc ztuhnout. Po vyklopení zdobíme strouhanou čokoládou.

Poznámka od kuchařky

Já jsem použila pomerančový koncentrát, který se ředí 1:10. Výsledek je jako hotový džus. Tak můžete použít to, co vám vyhovuje. Formu jsem použila tu, co jsem napsala, budete-li mít větší, řez bude nižší.

Komentáře k receptu Nepečený řez s tvarohem a pomerančovou chutí