Nutriční hodnoty (Celerový krém s jablkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 660 kJ / 397 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,63 g |
| Tuky | 13,30 g |
| – nasycené | 7,74 g |
| – nenasycené | 4,75 g |
| –– mononenasycené | 3,41 g |
| –– polynenasycené | 1,34 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 21,85 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 539 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 48,12 g |
| – cukry | 26,51 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 menší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 2 plátky 2 plátky světlého toustového chleba | Toast pšeničný máslový | |
| toustový chléb na krutony | Toast pšeničný bílý | |
| 100 g 100 g Lučiny | Lučina 70% t.v s. | 100 g |
| 100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |