

Kokosky
Suroviny
- 250 g moučkového cukru
- 120 g strouhaného kokosu
- 60 g strouhanky
- 4 velké bílky
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
Bílky se ušlehají v pevný sníh a za stálého šlehání se po částech přidává cukr. Nádoba, v níž šleháme, se postaví do jiné nádoby s horkou vodou a šlehá se dál, až je bílková hmota horká.
Potom se přidá kokos, strouhanka, vanilkový cukr a zlehka se prošlehá, až se všechno sváže. Nakonec se přidá citrónová šťáva a po promíchání se hmota z ohně odstaví.
Po vychladnutí se sázejí na pomaštěný plech lžičkou malé kopečky. Pečou se v troubě do zlatožluta.
Poznámka od kuchařky
Kokosky jsou absolutně božskéééééééééééééééééééééééééééééééééé
opravdu to vyzkoušejte...
TIP: Ze spoda je můžete namáčet roztavenou čokoládou...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kokosky
-
vynechala jsem kakao a strouhanku jsou skvělé. díky za recept.přidala jsem fotky
-
je to dobré.opravdu
-
těsto bylo příliš řídké.. do žlutozlata se mi opravdu neupekli.. vzhledem k tomu, že je tam kakao, jsou hnědé již před pečením..
-
Majda: jéje, tak cca 1 - 2 plechy ?
-
Kolik je tak cca kokosek z této dávky?
moc prosím!
-
ma kolik se pečou????
-
Tohle miluju....
-
-
jéééééééé děkuju moc
-
Kokosky nesmím jíst pro alergii, ale fotečku posílám i tak... Všichni ostatní si je pochvalují, tak proč by ne...
-
Děkuji,výborné!Upekla jsem,vyzkoušela,ochutnala,jsou vynikající,ten citron dává kokoskám takovou dobrou chuť.
-
Děkuji, upeču.
-
Omlouvám se, dvě lžičky kaakaa přidáváme s kokosem
omlouvám se... -
Ano, v surovinách čtu 2 lžíce kakaa.
-
tam je kakao
no fakt
toho jsem si nevšimla
to teda nevím..že by omyl
ony to holky ujasní,že