Nutriční hodnoty (Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 15 949 kJ / 3 812 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 251,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 250,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,57 g |
| Tuky | 298,94 g |
| – nasycené | 95,37 g |
| – nenasycené | 193,71 g |
| –– mononenasycené | 145,30 g |
| –– polynenasycené | 48,41 g |
| ––– omega 3 | 2,79 g |
| Vláknina | 8,04 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 3,35 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 25,91 g |
| – cukry | 23,53 g |
| ––– laktóza | 4,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2,5 kg 2,5 kg kachny | Kachna | 2500 g |
| 1 1 menší červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 menší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 150 g 150 g domácího uzeného boku | Vepřový bok uzený | 150 g |
| 100 ml 100 ml plnotučného mléka | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 100 ml |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská |