Kozí brada

Dana Skarkova Kuchař: Dana Skarkova

Polévky 11 názorů

Suroviny

Podle počtu strávníků
bílé hlávkové zelí
brambor
klobása
vajíčko
koření
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí rozděláme na listy a natrháme na menší kousky. Dáme do hrnce, přidáme nakrájené brambory na kostičky, klobásu na kolečka, zalijeme vodou, posolíme, popepříme, můžete přidat i masox a vegetu.

  2. Vaříme tak, aby brambory byly měkké a zelí nebylo rozvařené. Pak polévku zasmažíme a přidáme rozšlehané vajíčko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kozí brada

  • Silesian Silesian(neregistrovaný)

    Tato polévka patří do zlatého fondu slezské kuchyně od nepaměti ... měl jsem v rukou kuchařku starých slezských receptů (řada z nich je už zapomenutých...) a kozí brada tam je ! Výborná polévka ... :yes:

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Je vynikající i z kapusty, recept shodný, jen bez kyselení octem.

    Odpovědět

  • Miragge Miragge(neregistrovaný)

    Kozí bradu-polévku znám z raného dětství od mého dědy-havíře,který ji vaříval.Recept pochází ze Slezské Ostravy,když ji vařívám,vybaví se mi život v kolonce-havířské osadě.

    Odpovědět

  • Hugo Hugo(neregistrovaný)

    Tato polévka pochází ze Slezska a jmenuje se Kozí brada, protože ty zelné listy se krájeli do tvaru trojúhelníku, které připomínaly kozí bradu. Je také pod stejným názvem známá i v polském Slezsku a místo zásmažky a smetany se používalo mléko, s kterým je také vynikající. U bílého zelí se na konci trochu okyselila, jinak se vaří i z kyselého zelí.

    Odpovědět

  • iveta a vasek iveta a vasek

    :-K:-*:yes::-pvýnikající,kdyš nevim co vařit,uvařim kozi bradu-vždycky se muj muž děsně olizuje a snědl by nejradší celej hrnec:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • iveta a vasek iveta a vasek

    :-Kje moc dobra.vařim ji celkem často:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak, Bibi byla rychlejší, ale aspoň jsem si ji uvařila. Moc dobrá polívečka:-p

    Odpovědět

  • zuzka.k. zuzka.k.(neregistrovaný)

    Jednou byl v TV Bolek Polívka a tenhle recept pustil do éteru. Akorát byla bez vajíčka a se smetanou a jíšlou + kmín.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak jsem narazil na tvoji polévku a moc se mi líbí. Tutově ji vyzkouším, ale předem vím , že bude dobrá. Jsem polívjovej. +bodík

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Byla docela dobrá, ale moje generační zelnice nám chutná víc. Ale dávám bodík-líbí se mi i název, já to neznala:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak tuhle polévku dělám, je senzační a dokonce se tak i jmenuje. Dala mi ji kámoška, která pochází někde kolem Jižní Moravěnky, no, zabijte mne, nevzpomenu si. Škoda, že není fotka, ta asi zase čeká na mne!:-)):-D:-)):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polévka kozí brada recept polévka kozí brada kozí brada polévka polévka kozí brada se smetanou zelná polévka kozí brada kozí klobásy recepty polévka kozí brada kozí klobásy recept klobásy z kozy kozí maso recepty kozí polevka polevka kozi brada recept recept na polevku kozi brada recepty na kozí maso klobásy z kozího masa kozibrada kozí recepty kozi klobasa recepty z kozího masa recept na kozi klobasy