Nutriční hodnoty (Rohlíkové dalamánky paní hajné ze „Šlajfu“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 10 183 kJ / 2 434 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,38 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,88 g |
Tuky | 64,38 g |
– nasycené | 8,11 g |
– nenasycené | 52,01 g |
–– mononenasycené | 33,78 g |
–– polynenasycené | 18,24 g |
––– omega 3 | 4,63 g |
Vláknina | 17,88 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 4,92 g |
Sůl | 12,25 g |
Sacharidy | 386,30 g |
– cukry | 44,00 g |
––– laktóza | 12,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1,5 lžička 1,5 lžička sušené droždí | Droždí sušené | 7.5 g |
1,5 lžička 1,5 lžička sůl | Sůl mořská | 12 g |
1 lžička 1 lžička cukr krystal | Cukr bílý | 6 g |
0,5 lžička 0,5 lžička drcený kmín | Kmín mletý | 2.5 g |
1 lžíce 1 lžíce ocet | Ocet lihový | 15 ml |
250 ml 250 ml vlažné mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
200 ml 200 ml vlažná voda | Voda | 200 ml |
50 ml 50 ml olej (slunečnicový) | Olej řepkový | 50 ml |
Mléko na potírání | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
Mák | Mák modrý | |
hrubozrnná sůl nebo kmín na posyp | Sůl mořská |