Nutriční hodnoty (Škvarkové preclíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 26 237 kJ / 6 271 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 100,00 g |
| Tuky | 300,50 g |
| – nasycené | 104,00 g |
| – nenasycené | 181,88 g |
| –– mononenasycené | 136,80 g |
| –– polynenasycené | 45,08 g |
| ––– omega 3 | 3,02 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 187 mg |
| Sodík | 4,36 g |
| Sůl | 10,65 g |
| Sacharidy | 739,80 g |
| – cukry | 29,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
| 1 balení 1 balení droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | |
| 200 ml 200 ml vlažného mléka (udělat kvásek) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 150 g 150 g Hery | Margarín | 150 g |
| 250 g 250 g škvarků se sádlem (vše společně rozpustit) | Škvarky | 250 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| další mléko podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| rozšlehané vajíčko | Vejce slepičí | |
| nemletý mák | Mák modrý | |
| hrubozrnná sůl | Sůl mořská |