Nutriční hodnoty (Mrkev dušená na víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 840 kJ / 679 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,01 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,53 g |
| Tuky | 43,87 g |
| – nasycené | 3,55 g |
| – nenasycené | 38,26 g |
| –– mononenasycené | 27,11 g |
| –– polynenasycené | 11,15 g |
| ––– omega 3 | 3,33 g |
| Vláknina | 3,50 g |
| Cholesterol | 3 mg |
| Sodík | 367 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 50,92 g |
| – cukry | 37,22 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| svazek svazek mrkve | Mrkev čerstvá | |
| 1 1 cm plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hnědého cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce dijon hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 1 dcl 1 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1/2 1/2 najemno nastrouhaného jablka | Jablko čerstvé | 75 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky zázvoru | Zázvor sušený | 3.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| hrst hrst posekané petrželky | Petržel nať čerstvá |