Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená dýně

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

21. 12. 2008 18:54

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Když místo koření a soli dáte cukr a skořici, máte sladkou pochoutku pro děti. Cukr krásně zkaramelizuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

VeronikaVaj

29. 10. 2019 16:37

Michala: Mohla jste si koupit máslovou dýni. Oproti hokaido nebo mexické je sladší. Další jedlé dýně jsou špagetová a muškátová.

zizala zizala

30. 12. 2015 22:29

TerezaVe: :-)) Tak to nevím, já ji nikdy nepekla dopředu, vždycky čerstvě, je to za půl hodinky hotové. Někdy peču směs podzimní zeleniny - mrkev, červenou řepu, celer, dýni a brambory. Je to taky moc dobré :-p
Tiše závidím malou závislost na cukru :-8:-8
Díky za pochvalu, potěšila :-K

TerezaVe

30. 12. 2015 22:13

Velká mňamka! Akorát mi poraďte, jak to do zítra "nesežrat", když jsem ji upekla na zítřejší oběd. :-)
Vůbec bych nezkoušela cukrovou variantu, protože mi výsledek varianty "na slano" přijde chuťově sám o sobě velmi sladký. (Dělala jsem z máslové dýně a mletého rozmarýnu, co byl po ruce.)
Možná je to ale tím, že mám dost malou závislost na cukru a sladké jím opravdu málo.
Příště bych chtěla zkusit přidat rovnou k dýni nakrájené, oloupané brambory, aby chytly taky chuť dýně. Ne že by mi na oběd nechutnala dýně samotná bez přílohy, ale to by pro tři lidi musely být dýně aspoň dvě. :-)
Díky za recept!

chin shin

25. 3. 2013 22:05

Já dělala pečenou dýní včera..
Byla moc dobrá,jen se na plechu trochu rozmatlávala..,ale to bylo asi tím,že to byla obyč velká dýně..
(ale v žaludku se to stejně všechno smíchá..:-) )

Šárka

10. 12. 2012 18:10

Top Recepty.cz:-O:yes:

zizala zizala

10. 11. 2011 20:06

LaNicky: Tak to mám opravdu radost, že se recept osvědčil :-);-):-)) A moc děkuju :-K

LaNicky LaNicky

10. 11. 2011 14:57

Dneska jsem dělala již po několikáté a vždycky si moc pochutnáme. Také dělám z hokkaido a je to vážně dobrota. K tomu brambůrky nebo kaši a jogurtovo-česnekový dip. 7 bodík letí :-D

Michala

31. 10. 2011 12:31

Zizalo diky za objasneni, mam velikou radost, ze jeste muzu s dyni pocitat. No ona ta okrasna byla velika asi jako voleyballovy mic a tak me napadlo, ze by mohla udelat paradu i jako pokrm. Syrova byla neutralni, ale po upeceni neskutecne zesladla, asi by z ni byl lepsi kolac. Ted se tedy budu tesit na druhy pokus, jsem veliky fanda tohoto typu zeleniny (cukety, lilky, patizony, ..) na slano a s bramnorovou kasi:-))

zizala zizala

31. 10. 2011 11:55

Michala: :-O Okrasné dýně nejsou určené ke konzumaci a podle mých zkušeností jsou velice hořké, nepoživatelné. Pravděpodobně jsi měla nějaký jiný druh jedlé dýně. Dýně, kterou používám já (velká oranžová i hokkaido) mají po upečení neutrální chuť, jako třeba brambor. Chuť se jim dodává způsobem úpravy.

Michala

31. 10. 2011 11:03

Tak jsem si dyni vcera nalozila do cesneku a soli, dnes cela natesena upekla a co se nestalo...je sladka jak upecene jablko! :( Mozna to bude tim,ze jsem si upekla takzvanou okrasnou (zlutou) dyni? Ta oranzova je sladka take nebo ne? Da se chut nejak odhadnout v obchode abych zase nevyhazovala jidlo? Predem dekuji za odpovedi.

zizala zizala

9. 10. 2010 17:01

Ivanko, moc děkuju za vyzkoušení a fotku a mám velikou radost, že Ti chutnalo ;-):-K:-K Líbí se mi ta červená řepa, máme ji rádi, až budu péct, určitě přihodím i ji, díky za tip. No a ořechy, ty já můžu všude :-p:-p:yes:

Ivana79 Ivana79

9. 10. 2010 16:47

Jarka,tak dnes som si tú dyňu upiekla,dík za rady v súkromných správach:-KTrápi ma len jedna vec,že som o tejto úžasnej dobrote nevedela skôr:-(Na pekáč som pridala aj malé červené repy,cesnak a zemiaky,na tanieri posypala orechami.Asi pôjdem deťom zrušiť strašidlá a upečiem si aj ostatné:-DTo,čo je na plechu boli len "výkrojky" z očí a nosa.Jasný bod:yes::yes:

zizala zizala

4. 10. 2010 14:15

Magdalenko, taky jsem milovnicí pečené dýně :-p Letos se chystám na česnekovou verzi, provensálské koření tu chuť určitě víc zvýrazní, vyzkouším podle Tebe ;-):yes:

magdalenka magdalenka

4. 10. 2010 14:04

S jeseňou nastal čas tejto delikatesy...ja krájam na plátky cca 2 cm hrubé, dám na peč.papier na plechu. Štetcom zľahka pretriem olejom, do ktorého som dala provensálske korenie a pretlačený cesnak. Potom dobre osolím a pečiem. Ale milujem aj iba "natur" - bez ničoho, len tak upečené na peč. papieri... natur fotku prikladám.

zizala zizala

19. 9. 2010 19:11

Děkuju za bodíky, Lucasinko, s česnekem určitě vyzkouším taky ;-):-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty z dyne dýně recepty recepty dýně dýně hokaido recepty recepty z dýně hokaidó pokrmy z dýňě dýně dýně recept pokrmy z dýně hokaido dýně hokaido recept dyne recept na pečenou dýni recept dyně na slano dýně hokaido recept recept z dyne top recepty dyně hokaido dýne na slano druhy dyni ke konzumaci recepty s dyně sušená dýně

Suroviny: dýně, olej olivový, sůl, pepř, rozmarýn, cibule

TopRecepty.cz

Pečená dýně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkG4