Nutriční hodnoty (Dýňovo celerové knedlíčky se slaninou a vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 029 kJ / 2 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,25 g |
| Tuky | 147,01 g |
| – nasycené | 64,74 g |
| – nenasycené | 77,46 g |
| –– mononenasycené | 64,05 g |
| –– polynenasycené | 13,41 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 18,75 g |
| Cholesterol | 364 mg |
| Sodík | 9,45 g |
| Sůl | 23,51 g |
| Sacharidy | 165,80 g |
| – cukry | 12,45 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g dýně Hokkaido - bez slupky a semínek | Dýně Hokkaidó čerstvá | 250 g |
| 150 g 150 g celeru | Celer bulva čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky - podle potřeby o něco více | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce Solamylu | Bramborový škrob | 45 g |
| 1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky soli do těsta | Sůl mořská | 2 g |
| 1 lžíce 1 lžíce soli (do vody) | Sůl mořská | 15 g |
| 150 g 150 g Gazdovské slaniny | Špek | 150 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| vejce podle potřeby | Vejce slepičí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| nať lahůdkové cibule | Cibulka jarní nať čerstvá |