Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky, cizrny a quinoi)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 637 kJ /
1 586 kcal
Bílkoviny77,58 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny77,58 g
Tuky22,04 g
– nasycené2,31 g
– nenasycené18,88 g
–– mononenasycené10,03 g
–– polynenasycené8,85 g
––– omega 31,86 g
Vláknina74,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 269 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy234,20 g
– cukry20,36 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 střední mrkev Mrkev čerstvá 50 g
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
asi 3 3 cm kousek čerstvého zázvoru Zázvor čerstvý
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžička 1 lžička koření garam masala Garam masala 5 g
1 lžička 1 lžička kurkumy Kurkuma mletá 5 g
1 šálek 1 šálek červené čočky Čočka červená neloupaná 250 g
1/2 šálku 1/2 šálku quinoy Quinoa 125 g
2 2 rajčata Rajče červené čerstvé 120 g
1 lžíce 1 lžíce sladké chilli omáčky Chilli omáčka 15 ml
1/2 šálku 1/2 šálku scezené konzervované cizrny Cizrna ve slaném nálevu
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
zeleninový vývar Vývar zeleninový
hladkolistá petrželka Petržel nať čerstvá
hustý řecký jogurt k podávání Jogurt řecký 5%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.