Nutriční hodnoty (Vepřové á la falešný “Stroganoff“)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 246 kJ / 1 254 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 94,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,17 g |
| Tuky | 58,36 g |
| – nasycené | 26,99 g |
| – nenasycené | 25,13 g |
| –– mononenasycené | 21,49 g |
| –– polynenasycené | 3,64 g |
| ––– omega 3 | 0,73 g |
| Vláknina | 20,00 g |
| Cholesterol | 398 mg |
| Sodík | 349 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 39,33 g |
| – cukry | 21,51 g |
| ––– laktóza | 5,86 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g vepřové plece vcelku | Vepřová plec | 450 g |
| 200 g 200 g žampionů (9 menších kusů) | Žampion čerstvý | 200 g |
| 180 g 180 g cibule (2 menší) | Cibule čerstvá | 180 g |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření (10%) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 50 ml 50 ml vývaru nebo vody | Vývar masový | 50 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaného kopru (mražený) | Kopr nať čerstvý | 30 g |
| 2 plátky 2 plátky másla (2cm) | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |