

Dvoupatrový dort 18
Suroviny
- Suroviny jsou téměř stejné jako u mého dortu "Dort sýr" jen s malými obměnami. (Na korpus jsem použila dvojnásobnou dávku.)
- 400 g čokolády
- 200 g másla
- 300 g cukru moučka
- 1 kypřící prášek
- vanilkový cukr
- citronová kůra
- 2 kl skořice
- Krém 1:
- 4x smetanu ke šlehání 40%
- 200 g hořké čokolády
- 200 g mléčné čokolády
- 2 banány
- Krém 2:
- 700 ml mléka
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vanilkový lusk
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1-2 vyfiletované pomeranče
- Marcipánová hmota:
- 400 g moučkového cukru
- 400 g sušeného mléka
- 2 lžíce oleje
- trochu vody
- mandlová trest podle chuti
- potravinářská barva podle potřeby
Postup přípravy receptu
Postup opět stejný jako u prvního dortu. Pouze malé změny u krému.
Krém1: po ztuhnutí a ušlehání přimícháme do krému banán nakrájený na malé kousky.
Krém 2:
z mléka a pudingu uděláme klasicky pudink, jen do mléka přidáme vnitřek vanilkového lusku a potom i celý lusk (vytáhneme když začne vařit) a dáme vychladit, po vychladnutí do pudinku zašleháme máslo pokojové teploty a cukr - ten můžeme přidat nebo ubrat podle chuti, nakonec do krému přidáme nakrájený pomeranč, musí být vyfiletovaný aby byl zbavený veškerých šlupek.Na zdobení jsou použila banán ze kterého jsem vykrájela hvězdičky a obalila je čokoládou.