Nutriční hodnoty (Rajčatový tartar (tataráček) na dva způsoby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 830 kJ / 4 022 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 380,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 378,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,29 g |
| Tuky | 270,52 g |
| – nasycené | 81,08 g |
| – nenasycené | 162,30 g |
| –– mononenasycené | 108,08 g |
| –– polynenasycené | 54,22 g |
| ––– omega 3 | 13,50 g |
| Vláknina | 4,02 g |
| Cholesterol | 810 mg |
| Sodík | 48,74 g |
| Sůl | 121,80 g |
| Sacharidy | 14,65 g |
| – cukry | 12,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 větší masitá rajčata (mohou být i jiná, z nich vyberte semeníky, jinak by byl tartar příliš vodnatý) | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1/2 1/2 avokáda | Avokádo čerstvé | |
| 1 1 jarní cibulka (bílá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2-3 filátka 2-3 filátka ančoviček | Ančovičky v oleji | 1350 g |
| trochu trochu čerstvé bazalky (lístky) | Bazalka čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pár kapek kapek olivového oleje | Olej olivový | |
| 2 2 větší masitá rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 4-5 4-5 sušených rajčat naložených v oleji s česnekem a bylinkami | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1 KL 1 KL posekaných kaparů | Kapary | 5 g |
| 1 1 jarní cibulka (bílá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
| trochu trochu čerstvé bazalky (lístky) | Bazalka čerstvá | |
| špetka špetka drceného chilli nebo kousek na jemno posekané feferonky | Chilli paprička sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pár kapek kapek olivového oleje | Olej olivový | |
| na potření bagetky ještě troška bazalkového pesta | Pesto bazalkové |