Nutriční hodnoty (Krůtí játra ve vínovo - svařákové marinádě na dva způsoby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 634 kJ / 1 108 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 166,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 165,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,30 g |
| Tuky | 25,20 g |
| – nasycené | 8,52 g |
| – nenasycené | 8,74 g |
| –– mononenasycené | 4,34 g |
| –– polynenasycené | 4,40 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 3,92 g |
| Sodík | 768 mg |
| Sůl | 1,83 g |
| Sacharidy | 29,19 g |
| – cukry | 19,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g krůtích jater | Játra krůtí | 800 g |
| 200 ml 200 ml pomerančové šťávy | Šťáva z pomeranče | 200 ml |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce koření Svařák (složení: jablko, skořice, hřebíček, nové koření) | Perníkové koření | |
| 1 lžička 1 lžička omáčky Tabasco | Tabasco omáčka | 5 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| lněné semínko | Lněná semínka |