Hovězí na divoko pro pamětníky

Suroviny

plátky hovězího masa podle počtu strávníků
olej
1 lžíci hladké mouky
2 mrkve
kousek celeru
1 cibuli
1 rajský protlak
1 lžičku cukru
koření Divočina 2 lžičky
sůl
2 dl smetany

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibuli, na ni vložíme osolené plátky masa.

  2. Podlijeme vodou a přidáme rajský protlak, 2 lžičky koření Divočina, lžičku cukru a na kostičky nakrájenou zeleninu.

  3. Dusíme doměkka.

  4. Když je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozšleháme ponorným mixérem. Nakonec zahustíme smetanou.
    Podáváme s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:

"Jak sa poví "hovězí na divoko",

tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.

Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.

Tož, včilej už vím, že ide."

Komentáře k receptu Hovězí na divoko pro pamětníky

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Dobrý den, přidávám fotečku. Jídlo bylo moc dobré. ????

    Odpovědět

  • Petrof: takže opisuji : sůl, jalovec mletý, nové koření mleté, oregano, paprika sladká mletá, pepř mletý, tymián mletý, šalvěj :yes:

    Odpovědět

  • Eja57: dík za záskok, já funguji teď na telefonu a špatně se mi tady přihlašuje. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Petrof: zde - staženo z webu Vitany
    Směs Divočina je vytvořena speciálně pro přípravu zvěřiny. Maso provoní specifická chuť divokého jalovce, nového koření a zázvoru, která je zjemněna bylinkami, především oreganem. Koření lze použít nejen na přípravu pečínky z divočáka, jelena a zajíce, ale také na ostatní druhy masa, kterým dodá specifickou vůni a chuť.

    Odpovědět

  • Petrof Petrof

    Muzete mi dat vedet, jake ingredience jsou v koreni Divocina,prosim. Bydlim v cizine.

    Odpovědět

  • Petaja: jsem moc ráda, že jste recept vyzkoušela :-K

    Odpovědět

  • Petaja Petaja

    Dnes jsem dělala a držela jsem se receptu. Maso jsem opekla zvlášť na pánvi a i s výpekem uvrhla do hrnce se základem. Dělala jsem v tlakovém hrnci ( z časových důvodů). A opravdu moc dobré, příloha rýže a dětičky mají boule za ušima.
    Děkuji za super recept :yes::-):-K

    Odpovědět

  • rybarka007: Díky za vyzkoušení :-8

    Odpovědět

  • rybarka007 rybarka007

    Dobré jídlo,díky za recept. :yes: Akorát jsem nepřislazovala a ani nezahuštovala, měla jsem dost zeleniny a bylo dost husté.Dala jsem jedno rajčátko a 2 lžičky protlaku víc rajčatové asi nemusím,takhle úplně stačí.:-Q

    Odpovědět

  • AlegroBravo: :-K díky moc :-)

    Odpovědět

  • AlegroBravo AlegroBravo

    Děkuji za výborný recept. :yes:

    Odpovědět

  • Ahazde: I já děkuji za vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • Ahazde Ahazde

    Tak si rodina pochutnala, také děkuji za recept:-*

    Odpovědět

  • nedim: ;-)

    Odpovědět

  • nedim nedim

    Výborné :D Celá rodina chválí. Moc díky za recept.:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5 6 8

Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko