Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 970 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,57 g |
Tuky | 1,98 g |
Vláknina | 3,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 104,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
http://dadala.hyperlinx. cz/dru/drur0025.html
Původně jsem napsal: "Kachnu poctivě odsrstíme, omyjeme a odstřihneme křídla." Až když jsem si vzpomněl na níže psané, tak jsem doplnil slovo: "Vykuchanou"
Neděle před polednem, panelák, schodiště, příšerná puchna...
Stará potká mladou:
Neviš co tu tak smrdí?
Peču káču na pekáču. Můj ju dovlíkl z hospody a prý poli ju horkó vodó, oškubé, opal nad plynem, osuš, osol, pokmínuj, dé do pekáča, podlij hrnkem vody, zadekluj, strč do tróby, zapni, teplotu tam máš nastavenó a nic inýho nedělé, jak přindu, tak ju dopeču!
A vykuchalas ju?
Jak vykuchala? Neřikal…
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 2. 2015 18:58


10. 2. 2015 23:53


10. 2. 2015 23:02


10. 2. 2015 23:00
10. 2. 2015 22:38




Tak chlazenou,to ano,to bude ono!

10. 2. 2015 21:59



9. 2. 2015 21:02
No, já bych s tím mraženým ptákem na tento způsob raději nelaškovala. Jen když si představím té růžové vody co z něho bude hrčet…
Pro klid v rodině se raději utečte ke klasice. Nebojte, recept ani chlazená káča vám neulííítne.

A ten váš milášek, nejmenuje se Ivan? Nezaslechnete občas jak si, zvláště za krásného slunečného dne, říká „dneska by to šlo!!!" Vyřiďte mu, že až mu bude ouvej a bude mít žandáry v patách, ať přebrodí Moravu… Myslím, že si budeme rozumět…



9. 2. 2015 12:59


9. 2. 2015 12:30
Právě pro takové, kteří nejsme schopni najít orig. koření, jsem na netu vyšťoural rcp na to oné (viz suroviny). Kromě fagary máte vše ostatní pravděpodobně doma. Jednou, fagaru nemaje, upekl jsem káču bez ní a rozdíl jsme nepoznali... Zvláštní, specifická chuť sečuánského pepře se dostaví s malým zpožděním, ale s ostatním kořením se "netluče" a spíše nevyniká.
Koření 5ti vůní používám i do perníku...


Jana Remkova
Já mám Frantiska: rád


9. 2. 2015 00:55


7. 2. 2015 13:53
prodavá ho: marks and spencer, Avokado, Vitana a všichni prodejci koreni na internetu :)
7. 2. 2015 09:29


7. 2. 2015 00:27
I vy nebozísku...

Ne, nesolí se.
Asi proto, že ta PRAVÁ kachna se, porcovaná na 120 soustíček, podává s poměrně slanou omáčkou na bázi sojovky...
...ale spíš si myslím, že sůl je hygroskopická a glazura se solí by patrně dokonale neoschla. Nicméně je otázne, zda by to něčemu vadilo. Nevím. Nezkoušel jsem.

6. 2. 2015 17:52

30. 1. 2015 17:23




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Guláš z hlívy ústřičné s rajčaty, žampióny a mandlemi.
Přidáno před 8 hodinami

Vepřová pečeně s pikantní omáčkou
Přidáno před 21 hodinami

Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem.
Přidáno před 21 hodinami

Rychlý hrnečkový koláč s ovocem z mrazáku
Přidáno 28. 5. 2023 08:03

Pappardelle s krůtím masem a zeleninou
Přidáno 27. 5. 2023 08:58

Vepřová játra na minutku z horkovzdušné fritézy
Přidáno 26. 5. 2023 18:39
Právě bylo uvařeno:

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Horoz
před 36 minutami

Vdolky naší holky
uvařil/a viethoa
před 7 hodinami

Polévkové koření z libečku
uvařil/a Lucie1001
před 12 hodinami

Perník Margot
uvařil/a Lucie1001
před 12 hodinami

Těstovinový salát s kuřecím masem
uvařil/a _martakrizk8_
před 12 hodinami

Odlehčené Míša řezy
uvařil/a Adlla
před 13 hodinami

Africké kuře
uvařil/a MirkaP
před 14 hodinami

Mraky podle mojí maminky
uvařil/a Akemi
před 15 hodinami

Salámový aspik
uvařil/a Alena Cerna
před 15 hodinami

Šátečky bez vajec s majolkou
uvařil/a Rambo39
před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kachna po čínsku čínská kachna čína z kachny křehká kachna po čínsku kachna po čínsku recept cinska kachna recept recepty z kachny kachna na asijský způsob recept na pekingskou kachnu kachna na rožni pekinská kachna kachna cina porcování kachny kachna činska recepty kachna po čínsku pečená kachna po čínsku kachna po sečuánsku recept na čínskou kachnu pečená čínská kachna kacena po cinsku
Suroviny: kachna, cukr, sůl, koření pěti vůní, pepř sečuánský, skořice, badyán, fenykl, koření hřebíček, zázvor, bobkový list, med, ocet rýžový, víno červené
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0JB
29 názorů