Nutriční hodnoty (Kuřecí vývar s krupicovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 520 kJ / 1 558 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 95,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,89 g |
| Tuky | 85,81 g |
| – nasycené | 27,90 g |
| – nenasycené | 51,10 g |
| –– mononenasycené | 38,24 g |
| –– polynenasycené | 12,87 g |
| ––– omega 3 | 1,59 g |
| Vláknina | 17,65 g |
| Cholesterol | 560 mg |
| Sodík | 619 mg |
| Sůl | 1,43 g |
| Sacharidy | 94,47 g |
| – cukry | 11,40 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích krků | Kuře krky | 500 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček celých pepřů | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín dle chuti | Kmín | |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 špetka 1 špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| 1 1 větší vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g pšeničné krupice | Krupice pšeničná hrubá | 100 g |
| 1 1 malý svazek pažitky na ozdobu (nebo petrželka) | Pažitka čerstvá |