Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka z tvarohu

Bábovka z tvarohu už se mezi hospodyňkami značně rozšířila a kdo ji zkusí, nedá na ni dopustit. A není se čemu divit, protože vláčnější bábovku snad ani nenajdete. Menší nevýhodou může být delší doba pečení, ale nebudete litovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

17. 2. 2011 19:27

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie14 933 kJ / 3 569 kcal
Bílkoviny118,40 g
Tuky152,80 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 1,00 g
Sůl2,86 g
Sacharidy427,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Někdy do ní přidám rozinky v rumu, někdy kousky čokolády, co dům dá :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danoa Danoa

27. 7. 2023 20:29

Upekla jsem v dortové formě. Výtečné těsto.

misula29

31. 5. 2018 20:24

Pekla jsem už 2x a můžu doporučit. Pokaždé to dobře dopadlo:yes::-)

Madula Madula

5. 9. 2017 22:25

Tvarohové bábovky dělám roky. Jen nevím, proč se mi často těsto srazí když do ušlehaného másla s cukrem a se žloutky přidávám tvaroh. Poradí mi někdo?

Bozena Fialova

12. 3. 2017 15:52

spagetka: Perfektni vysvetleni.Nekdy pouzivam ac nerada jedno nebo druhe,nekdy k prasku pridam i trosicku sody a oboji davam do vyhrate trouby.Testo je vzdy zdarile.Dost jsem se napremyslela jaky rozdil je mezi temito dvema pripravky k peceni.:-):-p

Reny

19. 2. 2017 21:50

Díky za recept, jindy peču tvarohovou bábovku podle babiččina receptu, dnes jsem zkusila poprvé ten Váš. Zatím se bábovka ještě peče, ale i tak už vypadá dobře :-8, jinak bych též doporučila raději polohrubou mouku, těsto je dost husté, takže jsem ředila cca 3/4 hrnkem vlažné vody + bílek jsem lehce vmíchala až na konec :-)

PaCaOl PaCaOl

13. 1. 2017 20:16

MILOSLAVA JANČOVÁ: Co třeba jedlá soda z lékárny . . .

helusa27 helusa27

13. 1. 2017 19:39

MILOSLAVA JANČOVÁ: Co třeba bezfosfátový kypřicí prášek, když Vám nedělá dobře klasický prdopeč www.vitalia.cz/clanky/kyprici-prasek/ ,
viz konec článku. :yes:

karla

6. 8. 2016 04:39

vypadá dobře.<3

Lucka

14. 6. 2016 00:20

Na kolik stupňů bábovku pečete?

tejaja tejaja

18. 1. 2016 08:31

MILOSLAVA JANČOVÁ: Do cesta, do ktorého sa dáva sneh z bielkov, je zbytočné pridávať ďalšie kypridlo. Chce to poriadne vyšľahať sneh, aby bol tuhý, a jemne ho do cesta vmiešať, ten cesto pekne skyprí.;-)

spagetka spagetka

18. 1. 2016 07:59

MILOSLAVA JANČOVÁ: zkopírováno z netu:
Jak jedlá soda (bicarbona), používaná při pečení, tak prášek do pečiva jsou kypřicí prostředky přidávané do těsta před vlastním pečením. Při něm pak vytvářejí oxid uhličitý, který v těstě tvoří vzduchové kapsičky a tím ho nakypřuje. Prášek do pečiva obsahuje určité množství jedlé sody, ale tyto prostředky se používají poněkud odlišně. Jedlá soda je čistý hydrogenuhličitan sodný. V okamžiku, kdy se spojí s vlhkými či kyselými látkami (jogurt, čokoláda, podmáslí), dojde k chemické reakci, při níž vznikají bublinky oxidu uhličitého okamžitě po smíchání přísad. Z toho důvodu musíte těsta, kypřená jedlou sodou, péct hned, jinak takzvaně spadnou. Prášek do pečiva, jak bylo řečeno, už sodu obsahuje, ale kromě ní i další „okyselovadlo“, například vinný kámen, a také dehydrující látku, obvykle škrob. Díky této kompozici se kypřicí plynné látky (oxid uhličitý) začnou uvolňovat až ve chvíli, kdy se teplota těsta pečením zvýší.

Dajda Dajda

18. 1. 2016 07:27

MILOSLAVA JANČOVÁ: Co zkusit jedlou sodu? Před nedávnem jsem četla, kdy se má používat soda a kdy prášek do pečiva, což jsem zapomněla.
Za však zkoušku nic nedáte. ;-)

MILOSLAVA JANČOVÁ

17. 1. 2016 21:55

Nedělá mi dobře prášek do pečiva....čím se dá nahradit?Poradí mi někdo?Děkuji. J:-?:-?:-))M

sunnydog

30. 5. 2015 20:18

Přidala jsem sekané lískové oříšky a opravdu MŇAMKA :yes:

Tereza

29. 4. 2015 16:23

Víborná bábovka :-K:-*:-)):yes::yes::yes::yes::yes::-!:-!:-!:-K:-K:-K:-K:-):-):-p:-p;-);-);-);-)viskoušejte;-);-):-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: babovka z mekkeho tvarohu bábovka z tvarohu babiččina tvarohová bábovka tvarohová bábovka 500g tvarohu neco z tvarohu recepty z měkkého tvarohu recepty z tvarohu tvaroh recepty tvarohová bábovka s kokosem recepty bábovka tvarohová 500g tvarohu pečení z tvárohů měkký tvaroh recepty bábovka tvaroh tvarohová mňamka tvarohová bábovka recept na tvarohovou bábovku bábovka obrázek mnam tvarohová bábovka tvarohová bábovka 500 g tvarohu bábovka 500g tvarohu

Suroviny: vejce, tuk hera, cukr moučkový, cukr vanilkový, tvaroh měkký, mouka hrubá, prášek do pečiva, kůra citronová, tuk, kokos

TopRecepty.cz

Bábovka z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xlO3