Nutriční hodnoty (Pivní žebra na medu a zázvoru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 615 kJ / 2 059 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,14 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 50,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,14 g |
Tuky | 100,84 g |
– nasycené | 25,42 g |
– nenasycené | 52,42 g |
–– mononenasycené | 42,00 g |
–– polynenasycené | 10,42 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 29,40 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 264 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 200,88 g |
– cukry | 137,97 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřových žeber speciál | Vepřová žebra | 1000 g |
cca 350-400 ml cca 350-400 ml černého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 375 ml |
4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
2 2 vrchovaté čajové lžičky strouhaného zázvoru | Zázvor sušený | |
1 1 malá sušená chilli paprička (takové ta úplně miniaturní) nebo trocha čerstvě mletého chilli (lze vynechat) | Chilli paprička sušená | |
3 3 velké stroužky česneku které mají říz (pokud jsou malé, tak víc stroužků) | Česnek čerstvý | 210 g |
3 snítky 3 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
na špičku nože na špičku nože římského kmínu (kdo má rád) | Římský kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |